“Kruhu svetog Ante” darovano kombi vozilo

Višegodišnji problemi dostave i otpreme humanitarne pomoći od skladišta do korisnika karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante”, koja u Hrvatskoj, i u Bosni i Hercegovini institucionalno neprekidno djeluje od 1992., djelomično će biti ublaženi.

Donacijom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i razumijevanju državnog tajnika Gordana Hanžeka, na preporuku savjetnika Srećka Bahlena i predsjednika Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepana Kezerića, u petak 30. travnja fra Stipi Karajici, voditelju “Kruha svetog Ante” u Hrvatskoj, predao je ključeve i na trajno korištenje dostavno kombi vozilo marke Mercedes Benz Sprinter.

Franjevci Bosne Srebrene, pastoralno i karitativno angažirani u samostansko-župnoj zajednici u Sesvetskoj Sopnici, na čelu s fra Zdravkom Dadićem, gvardijanom i župnikom, prof. fra Božom Lujićem i fra Stipom Karajicom, samostansko-župnim vikarom, ujedno i višegodišnjim voditeljem “Kruha svetog Ante” u Hrvatskoj prigodom primopredaje kombi vozila zahvalili su državnom tajniku Hanžeku i njegovim suradnicima na vrijednom daru.

Također, zahvalili su na prepoznavanju humanitarno-karitativne djelatnosti ove udruge u okviru projekata koje oni s članovima i volonterima već više godina uspješno provode u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini. Oni su vezani uz skrb za gladne u okviru pučke kuhinje, za djecu, prikupljanje, dopremu i pružanje pomoći siromašnima, potrebitima, ratnim stradalnicima, izbjeglicama, povratnicima, imigrantima, pomoć obiteljima s više djece, studentima te romskoj populaciji. Aktivnost je dosta intenzivirana pojavom pandemije koronavirusa i nakon potresa u Hrvatskoj.

Korisnici i dobročinitelji Kruha svetog Ante najčešće su osobe i štovatelji svetog Ante Padovanskog, tvrtke, članovi i obitelji u sustavu socijalne skrbi, staračka domaćinstva s minimalnim primanjima te višečlane obitelji koje imaju poteškoća u svakodnevnom funkcioniranju života. Franjevci im nastoje otvorenošću i zalaganjem, uz pomoć dobročinitelja, članova i volontera biti “pomoć iz prve ruke”, kako i glasi službeno geslo njihove udruge.

Press KSA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s