Anima Una

Iako se tada nije zvao “Anima Una”, zbor mladih osnovan je 2004. na inicijativu tadašnjeg župnika fra Tome Anđića i sestre Krune Vrkašević. Neke od prvih članica bile su Kristina, Nikolina, Sanja, Petra i tadašnja voditeljica Zrinka, ali i brojne druge cure. Priključio nam se Ivan Gerenčir na gitari i prvi koncert održali smo za blagdan svete Cecilije iste godine pod tadašnjim imenom “Gospini anđeli”.

Ubrzo se pridružuju i neki novi članovi i Ivan Behtanić na klavijaturama te smo započeli s učenjem brojnih novih pjesama. Na zimu 2005. zboru se pridružuju odrasliji članovi i tek nakon dolaska Martine, Marine i Maje počinjemo s dvoglasnim pjevanjem. “Anima Una”, odnosno ono što i dan danas jest broji se od tada.

Nakon teambuildinga na Taizé-hodočašću u Ženevi krajem 2006. dobivamo i muška pojačanja – Sašu i Krešu. Na ljeto 2007. pridružuju se Nataša i Saša, inače dugogodišnji članovi zbora “Izvor” i bacamo se na ozbiljnije četveroglasno pjevanje. Njihovim dolaskom, osobito Natašinim angažmanom, zbor počinje koristiti svoj potencijal, svi se talenti razvijaju i volja za djelovanjem samo se povećala. Nedugo nakon toga počeli smo pjevati na brojnim smotrama i vjenčanjima.

U rujnu 2014. proslavili smo 10. rođendan velikim koncertom na kojem smo pred župljanima i drugim gostima izveli 10 pjesama koje su najviše obilježile ovaj zbor.

Nekoliko mjeseci kasnije vodstvo nad zborom preuzeo je prof. Domagoj Brlečić koji ga je odveo na novu razinu zajedništva i kvalitete. Nedugo nakon njegova dolaska u zbor, početkom 2015. nastale su prve autorske skladbe zbora “Put u raj” i “Svjetlo Uskrslog”. Tekst pjesme “Put u raj” napisali smo zajedno, kao Anima Una, ali većinski dio potpisuju Kristina Babić, Ivan Božić i Domagoj Brlečić. “Svjetlo Uskrslog” napisala je članica Katarina Grbavac.

Navedenim pjesmama po prvi put predstavili smo se izvan dekanata na festivalu “Svjetlost dolazi” u Zadru i tamo osvojili 1. nagradu po mišljenju stručnog žirija za pjesmu “Put u raj”, a s pjesmom “Svjetlo Uskrslog” predstavili smo se na Krapinafestu.

Surađivali smo s Anom Ostojić, nagrađivanom profesoricom poznatom po svojim nastupima na Hosanafestu u Subotici i drugim festivalima duhovne glazbe. Ana je napisala tekst pjesme “Rastimo u ljubavi” i glazbu s voditeljem Domagojem. Tom pjesmom predstavili smo se na Hosanafestu 2015. i osvojili 3. mjesto po mišljenju stručnog žirija i 1. nagradu za tekst. Aranžmane svih pjesama potpisao je Toni Eterović.

Godine 2016. prvi smo put gostovali u emisiji “Sacro Ritam” na Hrvatskom katoličkom radiju povodom 18. rođendana emitiranja te emisije, što je za nas bilo obogaćujuće iskustvo. Svaka naša proba, izlet i vjenčanje zapravo je druženje s dobrim prijateljima, ali i slavljenje Boga pjesmom. Zabave nam nikada ne nedostaje, a i rado primamo nove članove.

Važan događaj za naš zbor bilo je sudjelovanje na HosanaFestu u Subotici 9. rujna 2017., gdje smo se predstavili s novom pjesmom “Ne boj se” za koju su tekst napisali naši članovi Ivan Božić i Iva Klarić, glazbu Domagoj Marić i Iva Klarić, a aranžman Toni Eterović. Pjesma je posebna jer je prva za koju smo napravili videospot, snimljen na području naše župe. Za njega je zaslužan fotografski dvojac “Mesmerized”, Petar Krešimir Furjan i Alen Tkalčec.

Pokušavamo kao zajednica rasti i razvijati se. Prenijeti svoju radost i ljubav na druge. Kao što kaže i naša pjesma, želimo rasti u Božjoj ljubavi. Još je mnogo toga pred nama i veselimo se svakom izazovu, svakoj novoj pjesmi i nastupu, sve na Božju slavu.

Redovito uveličavamo sva župna slavlja i nedjeljnu misu u 18 sati i zahvalni smo što pripadamo ovoj župi. Osim uveličavanja nedjeljne mise, svojim pjesmama uveličavamo i vjenčanja.

Kontakt: