Poslušajte predavanje: Ugostili smo 3. adventski susret mladih iz dekanata

Gvardijan Franjevačkog samostana sv. Ilije u Zagrebu prof. dr. sc. fra Božo Lujić u sklopu trećeg adventskog susreta mladih Sesvetsko-vugrovečkog dekanata u petak, 9. prosinca 2016. u župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske održao je predavanje pod nazivom “Novi otvoreni čovjek u poruci Božića” na temu ulomka iz Evanđelja po Marku.

Prvi navještaj muke i uskrsnuća

I poče ih poučavati kako Sin Čovječji treba da mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i nakon tri dana da ustane. Otvoreno im to govoraše. Petar ga uze u stranu i poče odvraćati. A on se okrenu, pogleda svoje učenike pa zaprijeti Petru: »Nosi se od mene, sotono, jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko!« (Mk 8,31-33)

»Hoće li tko za mnom …«

Tada dozva narod i učenike pa im reče: »Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga. Ta što koristi čovjeku steći sav svijet, a životu svojemu nauditi? Ta što da čovjek dadne u zamjenu za život svoj? Doista, tko se zastidi mene i mojih riječi u ovom preljubničkom i grešničkom naraštaju – njega će se stidjeti i Sin Čovječji kada dođe u slavi Oca svoga zajedno sa svetim anđelima.« (Mk 8,34-38)

Što znači odreći se samoga sebe, uzeti svoj križ i ići za Isusom? Odgovore na ta i druga pitanja možete doznati iz audiosnimke predavanja našega gvardijana.

Završni susret mladih održava se ovaj petak, 16. prosinca u župi Svih svetih u Sesvetama s početkom u 20 sati. Svjedočanstvo će održati bračni par Sara i Ante Čaljušić, voditelj molitvene inicijative “40 dana za život”. Tom prilikom bit će i pokorničko bogoslužje te mogućnost ispovijedi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s