4. nedjelja došašća A

4. NEDJELJA – DOŠAŠĆA "A" 2016.
Iz 7,10-14; Ps 24,1-4b.5-6; Rim 1,1-7; Mt 1,18-24

Čitanje svetoga Evanđelja po Mateju

Rođenje Isusa Krista zbilo se ovako.

Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše, nađe se trudna po Duhu Svetom. A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je potajice napusti. Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: »Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.« Sve se to dogodilo da se ispuni što Gospodin reče po proroku: »Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel – što znači: S nama Bog!« Kad se Josip probudi oda sna, učini kako mu naredi anđeo Gospodnji: uze k sebi svoju ženu.

Riječ Gospodnja.

Blagoslov obitelji

Blagoslov obitelji prilika je za kratki susret, ali i prigoda da se doživi obitelj u vlastitom domu te vidi koliko je uključena u život župne zajednice. Blagoslov pripada u izraziti kršćanski čin za koji se cijela obitelj okupi na zajedničku molitvu sa svojim svećenikom. Tu se moli i zaziva Božji blagoslov na sve članove obitelji da bi kršćanski živjeli i svjedočili vjeru u Isusa Krista i Crkvu, koje ste i sami postali članovi po sakramentu krštenja.

Preporučamo da prigodom blagoslova u svojim domovima imate Bibliju (Novi zavjet), blagoslovljenu vodu, svijeću i križ. Preporučamo također da se za blagoslov okupi cijela obitelj, koliko je to moguće, kako bi se na taj način doživjelo zajedništvo.

Ako nećete biti kući u vrijeme blagoslova ili ste tek doselili u župu, a želite da vas posjetimo, molimo da nas nazovete na broj 01/2001-256. Prilikom blagoslova prikupljat ćemo Vaše priloge za blagoslov, gradnju i uzdržavanje. Veselimo se susretu s Vama i želimo Vam Božji blagoslov, mir i radost.

Raspored blagoslova kuća (početak u 9 sati svim danima):

  • utorak, 27. prosinca: Vrinice, Nenada Babića, Delenšice, VII. Retkovec od Zagrebačke ceste do pruge i Željeznička
  • srijeda, 28. prosinca: Ivana Šimunovića, Ante Starčevića s odvojcima i Gajeva
  • četvrtak, 29. prosinca: Sopnička s odvojcima, Vodovodna, Kalnička, Velebitska, Moslavačka i 24. prosinca
  • petak, 30. prosinca: Prelčeva, Carićeva, Jure Turića, Novoselska, Brune Bušića, Ivana  Sandelića i Zelengajska
  • subota, 31. prosinca: VII. Retkovec (sve ulice)

>>> Župni listić br. 488 (PDF)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s