Čestit vam Božić!

BOŽIĆ "A" 2016.
Iz 52,7-10; Ps 98,1-6; Heb 1,1-6; Iv 1,1-18

Početak svetog Evanđelja po Ivanu

U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo; i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.

Bi čovjek poslan od Boga, ime mu Ivan. On dođe kao svjedok da posvjedoči za Svjetlo da svi vjeruju po njemu. Ne bijaše on Svjetlo, nego – da posvjedoči za Svjetlo. Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet; bijaše na svijetui svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.

K svojima dođe i njegovi ga ne primiše. A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime, koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje, nego – od Boga. I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine.

Ivan svjedoči za njega. Viče: »To je onaj o kojem rekoh: koji za mnom dolazi, preda mnom je jer bijaše prije mene!« Doista, od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost. Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju, a milost i istina nasta po Isusu Kristu. Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac – Bog – koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

Riječ Gospodnja.

Blagoslov obitelji

Blagoslov obitelji prilika je za kratki susret, ali i prigoda da se doživi obitelj u vlastitom domu te vidi koliko je uključena u život župne zajednice. Blagoslov pripada u izraziti kršćanski čin za koji se cijela obitelj okupi na zajedničku molitvu sa svojim svećenikom. Tu se moli i zaziva Božji blagoslov na sve članove obitelji da bi kršćanski živjeli i svjedočili vjeru u Isusa Krista i Crkvu, koje ste i sami postali članovi po sakramentu krštenja.

Preporučamo da prigodom blagoslova u svojim domovima imate Bibliju (Novi zavjet), blagoslovljenu vodu, svijeću i križ. Preporučamo također da se za blagoslov okupi cijela obitelj, koliko je to moguće, kako bi se na taj način doživjelo zajedništvo.

Ako nećete biti kući u vrijeme blagoslova ili ste tek doselili u župu, a želite da vas posjetimo, molimo da nas nazovete na broj 01/2001-256. Prilikom blagoslova prikupljat ćemo Vaše priloge za blagoslov, gradnju i uzdržavanje. Veselimo se susretu s Vama i želimo Vam Božji blagoslov, mir i radost.

Raspored blagoslova kuća (početak u 9 sati svim danima):

  • utorak, 27. prosinca: Vrinice, Nenada Babića, Delenšice, VII. Retkovec od Zagrebačke ceste do pruge i Željeznička
  • srijeda, 28. prosinca: Ivana Šimunovića, Ante Starčevića s odvojcima i Gajeva
  • četvrtak, 29. prosinca: Sopnička s odvojcima, Vodovodna, Kalnička, Velebitska, Moslavačka i 24. prosinca
  • petak, 30. prosinca: Prelčeva, Carićeva, Jure Turića, Novoselska, Brune Bušića, Ivana  Sandelića i Zelengajska
  • subota, 31. prosinca: VII. Retkovec (sve ulice)

>>> Župni listić br. 489 (PDF)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s