Adventska Korona svećenika Sesvetsko-vugrovečkog dekanata

U ponedjeljak, 3. prosinca u župi Svetog Franje Ksaverskog u Vugrovcu održana je adventska Korona svećenika Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Susretom je predsjedao mons. dr. Stjepan Kožul, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i arhiđakon remetsko-sesvetskog arhiđakonata, a sudjelovalo je trinaest svećenika i jedan bogoslov. Tema susreta bila je pastoral mladih.

Prema predviđenom dnevnom redu susret je započeo zajedničkom molitvom, nakon čega je uslijedio pozdrav sesvetsko-vugrovečkog dekana preč. Maria Miglesa, župnika župe Svih Svetih u Sesvetama okupljenim svećenicima, domaćinu župniku u Vugrovcu vlč. Filipu Luciću, a posebno riječi dobrodošlice uputio novoimenovanom župniku u župi Dobri Pastir u Brestju vlč. Zlatku Pavetiću i bogoslovu Marku Dominiću, na praksi u Sesvetama, te riječ predao predstavljačima na Koroni vlč. Krunoslavu Kolaru, župnom vikaru u župi Svetog Ante Padovanskog u Sesvetskim Selima i vlč. Tomislavu Šagudu, župnom vikaru u župi Svih Svetih u Sesvetama.

Oni su predstavili dvije vrlo aktualne teme koje se tiču rada s mladima u župi; Crkva koja osluškuje mlade – obitelj i međugeneracijski odnosi te novost digitalnog doba – duhovnost mladih. Dva mlada predstavljača su o tome govorili na temelju dokumenata s nedavno održane Sinode o mladima, donesenih za nadolazeći Svjetski susret mladih, koji će biti održan krajem siječnja 2019. u Panami, s konkretnim naglascima i smjernicama kako ih mjesna ili opća Crkva predlaže, prihvaća i sprovodi u radu s mladima u pojedinim župama.

Nakon izlaganja uslijedio je razgovor na izložene teme i ostavljen prostor sudionicima Korone za moguća pitanja i iznošenje osobnih iskustava, kao i poteškoća u radu s mladima u današnjem vremenu. Nakon završenog tematskog rada i razgovora, prisutni su usvojili raspored velikih ispovijedi pred Božić u župama Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Prema dogovorenomu ispovijedi su: 8. prosinca u župama Donja Zelina i Kašina; 10. prosinca u župi Vugrovec; 12. prosinca u župi Moravče; 13. prosinca u župi Soblinec; 14. prosinca u župi Brestje; 15. prosinca u župama Sesvetska Sopnica i Sesvete; 17. prosinca u župi Blaškovec te 18. prosinca u župi Sesvetska Sela.

Druga ovogodišnja Korona za svećenike dekanata završena je zajedničkim objedom u župnoj blagovaonici, kojeg je sa svojim suradnicima i župljanima priredio vugrovečki župnik i današnji domaćin vlč. Filip Lucić, gdje se uz stol zajedništva i okrjepe još razgovaralo o ovotjednim slavljima patrona u pojednim župama, kao svetog Franje Ksaverskog u Vugrovcu, svetog Nikole biskupa u Donjoj Zelini i Bezgrešnog začeća B. D. Marije u Soblincu.

fra Stipo Karajica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s