VIDEO: Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Lobor u našoj župi

Prvi put u našoj župi imali smo koncert limene glazbe! Novogodišnju svirku u župnoj crkvi u subotu, 5. siječnja nakon večernje svete mise u 18 sati upriličio je Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lobor iz Hrvatskog zagorja.

Orkestrom je ravnao prof. Igor Kralj, a voditeljica programa bila je Romana Sedak.

>>> POGLEDAJTE SNIMKU KONCERTA:

Program:

 1. Graf Zeppelin Marsch
 2. Gabriella Song
 3. The Second Waltz
 4. For The Love of a Princess
 5. Beautiful Maria of My Soul
 6. Ta tvoja barka mala
 7. Oliverov mix (Cvit Mediterana/Skalinada/Malinkolija/Ća će mi Copacabana)
 8. Suza za zagorske brege
 9. Böhmischer Traum
 10. Bunch Blues
 11. Fuchsgraben
 12. Svim na zemlji mir, veselje
 13. Radetzky-Marsch, Op. 228

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lobor osnovano je 1923., otkad u sklopu Društva kontinuirano djeluje i puhački orkestar. Postoje arhivski nalazi koji pokazuju da počeci puhačke glazbe u Loboru datiraju još od 1912., a moguće i ranije. Kroz taj period kroz Društvo je prošlo mnogo vrsnih glazbenika i glazbenih entuzijasta.

Danas orkestar broji 36 članova pod vodstvom prof. Igora Kralja koji nastavlja programski slijed svojih prethodnika. Orkestar se programski orijentira na modernije melodije, ali ujedno njeguje i tradicijske melodije našega kraja.

Od važnijih nastupa treba izdvojiti nastup u Bingenu (Njemačka), na multinacionalnoj smotri muzičkog stvaralaštva, Žetvenim svečanostima grada Daruvara i Hercegovca gdje je orkestar ostvario zapažene rezultate, u Splitu na Sajmu turizma i hotelijerstva gdje je zastupao turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, na Državnoj smotri puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom, festivalu Žudija u Rogotinu, festivalu u Prachaticama i FEDO u Šteti i Zlínu u Češkoj, na Margaretinu letu u gradu Bakru i mnoge druge.

Orkestar redovito sudjeluje na svim smotrama puhačkih orkestara Hrvatske vatrogasne zajednice, na svečanostima i priredbama diljem Lijepe Naše. Orkestar kontinuirano vježba i priprema se za nastupe kroz godinu te svojim radom pokušava održati muzičko stvaralaštvo predaka, promociju svoga kraja i očuvanje mnogih partitura od zaborava.

Dirigent sastava prof. Igor Kralj rođen je 30. siječnja 1980. u Zagrebu. Nakon završetka osnovne škole upisao je elektrotehničku školu u Zagrebu i maturirao 1999. Te iste godine upisao je srednju muzičku školu Pavao Markovac kod prof. Davora Požgaja. Nakon završetka srednje muzičke škole 2001. upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu, smjer Tuba u klasi prof. Šime Vulelija te na istoj diplomirao 21. lipnja 2006.

Kroz cijeli studij pa do danas vrlo uspješno surađuje sa Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija, Hrvatskim narodnim kazalištem te orkestrom Oružanih snaga RH. Nakon završetka studija 2009. postaje stalni zaposlenik orkestra Oružanih snaga RH u kojem djeluje i danas. Od 2008. dirigent je puhačkog orkestra DVD-a Lobor.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s