FOTO/VIDEO: Proslavljen Majčin dan i blagoslovljen kip Gospe od Anđela

Pod geslom “Majkama s ljubavlju” u utorak, 14. svibnja organizirana je ovogodišnja proslava Majčina dana u našoj samostansko-župnoj crkvi, koja je uz polaznike i vjeroučenike Osnovne škole Sesvetska Sopnica bila organizator ovogodišnje proslave.

Prigodno misno slavlje u 18 sati u prepunoj crkvi predvodio je sopnički župnik i definitor Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić uz koncelebraciju samostansko-župnog vikara fra Stipe Karajice, profesora na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom fra Zvonke Benkovića, župnog vikara iz Šikare kod Tuzle fra Marka Bandala i trajnog đakona Božidara Hadaša (OFS).

Izborom duhovnih pjesama i pjevanjem uzveličao ga je dječji župni zbor “Zvjezdice svetoga Franje” pod ravnanjem voditeljice zbora Sunčice Hadaš te djeca vjeroučenici Mirta Živković, Gabrijela Piskač, Tomo Hadaš i Mihael Kardum, ovogodišnji prvopričesnici koja su recitacijom nekoliko prigodnih pjesama izazvali gromoglasan pljesak vjernika.

Misna čitanja i zazive molitve vjernika u ime okupljenih vjernika i majki čitali su majke i djeca Ružica Križanac, Ružica Petričević, Ana Petrović, Ivan Hrnjak, Sara Mikulin, Božena Babić i Filip Lovrić.

Govoreći o ulozi majke, fra Zdravko je istaknuo kako je majka temelj svake obitelji i bez njene predanosti i žrtve nijedno društvo nema budućnosti.

Sadašnji i nekadašnji ministranti Vinko Petrović, Luka Liber, Magdalena Bešlić, Andrea Žgela i Borna Stopić prinijeli su darove kaleža, križa, cvijeća, svijeće i vina i vode na oltar, uz prigodan tekst majkama.

Krizmanici su prinijeli zapaljene krizmaničke lučice pred zavjetnu sliku Gospe od Anđela te majkama, u znak zahvalnosti, predali bijele ruže nakon završnog misnog blagoslova. Fra Zdravko je naglasio “svijetlu budućnost” naše župe.

Nakon misnog slavlja uslijedila je izvedba prigodnog programa koje su vodili vjeroučenici osmog razreda Lucija Marinović i Luka Glavendekić. U ime djece i vjeroučenika, Karla Petrović, Ana Glavendekić i Ana Čalušić uputile su pozdrav majkama recitacijom “Kako se može štedjeti mama”, dok su pjesmom “Moja mama” Domagoj Buči, Iva Križanac, Lovro Jurković, Lana Vučković i Sara Kardum pozdravile na misi i programu okupljene majke.

Prigodnu zahvalu svim majkama, djeci, priređivačima i sudionicima programa recitacijom “Velika majčina želja” uputila je majka Andrijana Cetina.

Uz glazbenu pratnju na gitarama župnog vikara fra Stipe Karajice i Saše Podolšaka, vjeroučenice četvrtog razreda Josipa Bilić, Iva Bošnjak i Lara Prelec otpjevale su pjesmu “Moja je mama najljepša na svijetu”.

Lijepe misli i najljepše želje svim majkama pretočene i opjevane u pjesmi “Tebi majko misli lete” zajedno su odsvirali i otpjevali Ivo Jakovljević, Saša Ladika, Saša Podolšak i fra Stipo Karajica.

Ovogodišnja proslava Majčina dana u našoj župi, uz veliki pljesak nazočnih, okončana je nastupom poznatoga hrvatskog glazbenika i kantautora Miroslava Škore. Izveo je pjesme “Majko jedina”, “Svetinja”, “Ne dirajte mi ravnicu”, “Zadnja želja” i “Sude mi”, uz glazbenu pratnju vrsnih glazbenika Ive Jakovljevića i Saše Ladike.

Proslavu Majčina dana uljepšali su i upotpunili voditeljskom okretnošću i vedrom komunikacijom dvoje ovogodišnjih mladih krizmanika i voditelji programa Lucija Marinović i Luka Glavendekić. Prisutni su bili i Milan Draženović, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava, te Ljiljana Benčec Miklečić, ravnateljica Osnovne škole Sesvetska Sopnica sa suradnicima.

Nakon euharistijskog slavlja i prigodnog programa uslijedio je blagoslov i otkrivanje kipa Majke Božje – Gospe od Anđela, postavljenoga na trgu ispred samostansko-župne crkve. Rad je to akademskog kipara Ante Jurkića kojega je jedna obitelj rodom iz Kotor Varoša zavjetom darovala franjevcima Bosne Srebrene i vjernicima župe B.D. Marije Anđeoske.

Blagoslovom i otpustom okupljenih vjernika i sudionika programa župnik fra Zdravko zaželio je svim majkama sretan i blagoslovljen njihov dan, a sudionicima i izvođačima programa zahvalio na prekrasnim trenucima koje su nazočnima upriličili. Pozvao je potom sve okupljene na prigodno druženje i okrjepu koje su organizirali svećenici franjevci i vjernici ove župe.

S. Karajica

>>> Cijelu fotogaleriju pogledajte na našoj stranici na Facebooku:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s