Poruka naših fratara povodom novih mjera civilnih vlasti i HBK

Dragi župljani, došao je čas pred kojim smo svi strepili. Nema više svetih misa s narodom, ali mi svećenici – fra Božo, fra Stipo i fra Zdravko – imat ćemo svaki dan svete mise na kojima ćemo moliti na nakane koje smo već prije primili od Vas, dragi župljani, na Vaše nakane i za Vaše pokojne. Ali i za sve Vas, Vaše potrebe kao i one koji su u stalnoj borbi s ovim zlom koje nas je napalo.


Odredba HBK-a nužna je i obvezujuća posljedica odredbe civilnih vlasti za cijelu Hrvatsku, a odredba vlasti posljedica je pojave bolesti COVID-19, koronavirusa, koja uzima sve više maha u cijelome svijetu.

Želimo naglasiti kako svete mise nisu dokinute, nego se neće slaviti s narodom. Vjerojatno se u Vašim glavama vrzma mnoštvo pitanja, a potrebno je samo jedno: da prihvatite kao odgovorni ljudi i kršćani teške odluke koje je donijela Hrvatska biskupska konferencija.

Vrijeme u kojem živimo traži i ljude koji su sposobni donositi i teške odluke, ljude koji misle na opće dobro, poput Svetog Oca – pape Franje, pa i naših pastira. Stoga, ovo je trenutak kad kao obiteljske, male Crkve možemo snažnije živjeti zajedništvo, u ovom korizmenom hodu snažiti svoju vjeru, kroz pokoru, post, molitvu i djela milosrđa.

U ovoj situaciji osobna vjera ima veliku ulogu. Samo vjerom možemo osluškivati snažnu poruku Neba i za ovo vrijeme i za cijeli naš život. Ovaj svijet očito sve manje čuje i živi tu poruku. A ona je bitna, ona nas mijenja, ona nas upravlja pravim putem, ona nas vraća Izvoru iz kojeg smo potekli i u koji se trebamo vratiti. Ovo moderno doba Boga, vjeru i obitelj drži smetnjom za uređenjem nepravednog i izopačenog svijeta.

Upravo je sad prilika da članovi obitelji budu više zajedno, da više osjete milinu tog okruženja, da se više uvažavaju, razumijevaju, da zajedno mole, planiraju i da, kad ova “izolacija” prestane, svi živimo malo drugačije nego dosad, da se više radujemo jedni drugima, da više poštujemo jedni druge, da se svi izmirimo, da budemo pravedniji i milosrdniji, da iskrenije vjerujemo i molimo, posebno završetak Očenaša “otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima svojim”.

To su samo neki plodovi koji se trebaju sada početi rađati u nama kako bi bili vidljivi kad ovo prođe. A onda ćemo čuti i Božji glas koji će nam posvjedočiti: “Ne bojte se, ja sam s vama! Ja sam pobijedio svijet! Isus je s nama!”.

Neka nam Gospodin udijeli svoj mir, neka u nama ožive darovi Duha Svetoga, neka nas Isus ozdravi i ohrabri svojom porukom spasenja. Slijedimo Gospodina na njegovom putu muke, smrti i uskrsnuća, kako kaže sveti Pavao, bilo to zgodno ili nezgodno!

Gospo od anđela, moli za nas!

Mir i dobro!

vaši fratri

Sesvetska Sopnica, 20. ožujka 2020.

Jedna misao o “Poruka naših fratara povodom novih mjera civilnih vlasti i HBK

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s