FOTO/VIDEO: “Kruh svetog Ante” i volonteri podijelili preko 20 tona namirnica pomoći

U okviru novonastalih okolnosti suzbijanja širenja koronavirusa, a pridržavajući se mjera zaštite Civilnog stožera Republike Hrvatske, karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante” sa sjedištem u Zagrebu je uz pomoć župnih volontera i suradnika organizirala u utorak, 31. ožujka podjelu darovane pomoći dviju sesvetskih firmi “StjeMa promet” i “Anamarija-company” preko 20 tona svježeg povrća, voća i napitaka za djecu na kućne adrese obitelji.

Bila je to zajednička akcija i odgovor svećenika i župnih volontera četiriju župa Sesvetsko-vugrovečkog dekanata, Brestje, Sesvetska Sela, Sesvetska Sopnica i Vugrovec, na trenutačne potrebe njihovih župljana vjernika, posebno bolesnih, starijih, siromašnih i osamljenih osoba.

Svećenici kao najbolji poznavatelji potreba i stanja svojih župljana rado su prihvatili inicijativu voditelja “Kruha svetog Ante” u Hrvatskoj fra Stipe Karajice, kao i dobrotvorne ponude velikodušnih darovatelja vlasnika firmi Tadije Benića, Stjepana Martinovića i Marka Kovačevića (“StjeMa promet”) i Ruže i Miroslava Vučkovca (“Anamarija-company”). Pokazali su iznimnu brigu za potrebite u župama tijekom epidemije koronavirusa i njihove trenutačno skučene mogućnosti kretanja izvan vlastitih domova.

POGLEDAJTE RAZGOVOR S FRA STIPOM NA LAUDATO TV-u:

Svećenici u župama Sesvetsko-vugrovečkog dekanata su u ovom vremenu intenzivirali različite vidove pomoći ne samo osobama koje su redoviti korisnici njihove pomoći, nego i osobama koje se nalaze u teškom stanju izazvanom zarazom koronavirusa, a jednim dijelom i posljedica nedavnog  potresa u Zagrebu.

Pridržavajući se uputa Civilnog stožera Republike Hrvatske i izdanih preventivnih mjera oni redovito komuniciraju putem telefona, elektroničkih mreža i otvorenih profila, prate njihovo stanje i sukladno svojim mogućnostima i svakodnevnom suradnjom s volonterima nastoje pomagati dostavljajući pomoć na kućne adrese korisnika. Svećenici su tako, osim za duhovne riječi utjehe i ohrabrenja, na raspolaganju vjernicima i za druge potrebe i stvari potrebne za njihovo redovito životno funkcioniranje. Telefonski brojevi i profili župa su im dostupni tijekom cijeloga dana, kao i volonteri spremni pomoći u svakom trenutku.

Karitativna udruga “Kruh svetog Ante” i svećenici župa koji su sudjelovali u prihvatu i dijeljenju pomoći izražavaju velikodušnu zahvalu Bogu, dobročiniteljima i volonterima za nesebičnu organizaciju ove nesvakidašnje pomoći, kao i onima koji se svakodnevno javljaju da bili od pomoći. I druge fizičke i pravne osobe potiču da gaje u sebi i oko sebe senzibilitet za pomaganje siromašnih i ugroženih obitelji u nadolazećim danima svetkovine Uskrsa, posebno u ovom vremenu zajedničke borbe protiv širenja koronavirusa u domovini i okruženju.

2 misli o “FOTO/VIDEO: “Kruh svetog Ante” i volonteri podijelili preko 20 tona namirnica pomoći

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s