Članovi i volonteri “Kruha svetog Ante” podijelili 100 paketa najugroženijim korisnicima

Ovu preduskrsnu akciju poduprli su dobročinitelji iz Hrvatske, kao i iz inozemstva, posebno iz Nizozemske i Njemačke.

Pod geslom “Pomoć iz prve ruke” članovi i volonteri karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante” su na Veliki četvrtak i Veliki petak, 9. i 10. travnja, u suradnji s voditeljem “Kruha svetog Ante” u Hrvatskoj fra Stipom Karajicom, organizirali podjelu stotinu paketa s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama te svježim povrćem, voćem i raznim napicima za djecu i starije osobe koje su pripremili i osigurali dobročinitelji Kruha svetog Ante za uskrsne blagdane.

Oni su u prijepodnevnim satima organizirano u manjim grupama obišli najsiromašnije, starije, nemoćne, osamljene osobe i obitelji s više djece na području Grada Zagreba i župa Zagrebačke nadbiskupije.

Pridržavajući se uputa Civilnog stožera Republike Hrvatske i izdanih preventivnih mjera od zaraze koronavirusom, oni redovito i koordinirano komuniciraju putem telefona, elektroničkih mreža i otvorenih profila, prate njihovo stanje i, sukladno mogućnostima i stanju zaliha u skladištu, nastoje pomagati dostavljajući pomoć na kućne adrese korisnika.

Ovu preduskrsnu akciju “Kruha svetog Ante” poduprli su materijalno i novčano dobročinitelji iz Hrvatske, a pridružili su im se i neki članovi i dobročinitelji iz inozemstva, posebno iz Nizozemske i Njemačke.

Fra Stipo Karajica, voditelj udruge “Kruh svetog Ante”, na kraju akcije zahvalio je Bogu, dobročiniteljima, članovima i volonterima na dobro osmišljenoj i posebno uspješno realiziranoj akciji u dosta teškim danima za mnoge od posjećenih korisnika.

Organiziranom akcijom potvrđena je nesebičnost i spremnost naših članova i mladih volontera da nikakve zapreke ne smije biti u pronalaženju puta i načina da se potrebna pomoć dostavi najugroženijima, posebno onima koji se bore za osobno ili obiteljsko redovito životno funkcioniranje u tijeku pandemije koronavirusa i posljedica nedavnog potresa u Zagrebu.

Osim iskazanog čina dobrote, ljubavi i milosrđa, ujedno je to i neprocjenjivi dar i najljepša čestitka našim korisnicima osobito starijima i nemoćnima za najveću i najvažniju kršćansku svetkovinu, Uskrs.

Telefonski brojevi i profili Kruha svetog Ante su i dalje dostupni tijekom cijeloga dana, kao i volonteri spremni pomoći u svakom trenutku. Tko i dalje treba pomoć ili želi pomoći daljnje akcije koje će biti organizirane i provođene preko članova i volontera “Kruha svetog Ante” mogu se javiti putem telefona 01/2001-256 ili novčano uplatiti na račun: IBAN HR96 23400091 110606403; SWIFT Code: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb.

kta

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s