Obavijest povodom novih epidemioloških mjera

Dragi župljani, od subote 28. studenog do 21. prosinca ove godine na snazi su nove epidemiološke mjere kojima se nastoji smanjiti broj zaraženih bolešću COVID-19 u našoj domovini.

Svi vjerski obredi tj. sakramenti i blagoslovine (mise, ispovijedi, krštenja, vjenčanja, sprovodi) redovito se održavaju i dalje, uz održavanje propisanih mjera. Zabranjene su svadbene svečanosti, ne i sklapanje sakramenta ženidbe.

Prema odredbama vezanim za vjerske obrede, u crkvi smije biti prisutno do 25 vjernika s maskama i na međusobnoj distanci od dva metra. Ostali smiju biti vani uz nošenje maski i držanje međusobne distance od jednoga i pol metra. Mise će biti bez pjevanja župnih zborova i trajati oko pola sata.

Ovu nedjelju, 29. studenoga počinje došašće, a s njim i mise zornice. Osim tih misa, od ponedjeljka do subote predvodit ćemo mise i u 18 sati. A nedjeljom, kad to vrijeme bude dopuštalo, mise u 9 i 11 sati slaviti na otvorenom.

Raspored misa za vrijeme novih epidemioloških mjera

  • radnim danom: 6 sati (zornica) – 25 osoba u crkvi, 18 sati (na nakanu darovatelja) – 25 osoba u crkvi
  • nedjeljom: 9 sati – na otvorenom, 11 sati – na otvorenom, 18 sati – 25 osoba u crkvi

Blagoslov obitelji

Bliži se i vrijeme godišnjeg blagoslova obitelji u vašim domovina. Ove godine je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, odredio da ga provedemo sukladno epidemiološkoj situaciji i da može biti od prve nedjelje došašća do korizme.

U našoj župi, kao i dosad, blagoslov obitelji planiramo početi u nedjelju, 27. prosinca. Prilikom tog pohoda očekujemo da nas dočekate noseći masku, bez rukovanja i uz držanje distance. Dakako, i mi ćemo imati maske.

Ako netko želi, obitelj možemo blagosloviti i s vrata stana ili kuće, bez ulaska u stambeni prostor. Jednako tako, ako netko misli da dolaskom ugrožavamo zdravstvenu sigurnost obitelji, ne mora nas primiti. Razumijevanje je kršćanska vrlina. U tom slučaju vašu obitelj, stan ili kuću možemo blagosloviti bilo kad tijekom godine.

Molimo Gospodina da nas po zagovoru naše zaštitnice Gospe od Anđela učvrsti u vjeri, nadi i ljubavi te da nas milošću oslobodi ove pandemije i sačuva zdravlje nas i naših bližnjih!

vaši fratri

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s