Blagoslov obitelji za 2021. godinu

Blagoslov obitelji prilika je za kratki susret, ali i prigoda da se doživi obitelj te vidi koliko je uključena u život župne zajednice.

Blagoslov pripada u izraziti kršćanski čin za koji se cijela obitelj okupi na zajedničku molitvu sa svojim svećenikom. Tu se moli i zaziva Božji blagoslov na sve članove obitelji da bi kršćanski živjeli i svjedočili vjeru u Isusa Krista i Crkvu, koje su i sami postali članovi po sakramentu krštenja.

Preporučamo da za blagoslov bude okupljena cijela obitelj, koliko je to moguće, kako bi se tako doživjelo obiteljsko zajedništvo.

Ako niste u kući ili u stanu za vrijeme blagoslova ili ste doselili na područje župe, a želite da Vas posjetimo, molimo da se javite na broj telefona 01/2001-256 ili e-mail m.andeoska@gmail.com.

Prilikom blagoslova obitelji prikupljat ćemo Vaše priloge za blagoslov, nastavak gradnje crkve i uzdržavanje svećenika.

Epidemiološke upute

U našoj župi s blagoslovom obitelji planiramo početi kao i inače, 27. prosinca. Prilikom pohoda vašim domovima očekujemo da ćete nas dočekati noseći zaštitnu masku, bez rukovanja i uz držanje distance. Dakako, i mi ćemo imati maske.

Zbog okolnosti u kojima živimo nećemo ulaziti u vaše domove, obitelj ćemo blagosloviti s vrata kuće ili stana, bez ulaska u prostor(e). Ako u kući živi više obitelji, nećemo ulaziti – isto tako očekujemo vas sve zajedno na ulazu u kuću. Vi budite u hodniku, na toplome, a mi ćemo ostati vani.

Jednako tako, ako netko misli da svojim dolaskom ugrožavamo zdravstvenu sigurnost obitelji, ne mora nas primiti. Razumijevanje je kršćanska vrlina. Vašu obitelj, stan ili kuću možemo blagosloviti bilo kad tijekom godine. Molimo vas samo da nam u tom slučaju ostavite poruku na ulaznim vratima.

Molimo Gospodina da nas po zagovoru naše zaštitnice Gospe od Anđela učvrsti u vjeri, nadi i ljubavi, te da nas svojom milošću oslobodi ove pandemije i sačuva zdravlje nas i naših bližnjih! Veselimo se susretu s vama i želimo Vam Božji blagoslov, mir i radost.

Raspored:

  • nedjelja, 27. prosinca od 13 sati: Vrinice, Ulica Nenada Babića, Delenšice i Željeznička
  • ponedjeljak, 28. prosinca od 9 sati: Ulica Ivana Šimunovića, Ante Starčevića s odvojcima, Gajeva, VII. Retkovec (od Zagrebačke ceste do pruge)
  • utorak, 29. prosinca od 9 sati: Sopnička ulica s odvojcima, Vodovodna, Kalnička, Velebitska, Moslavačka i 24. prosinca
  • srijeda, 30. prosinca od 9 sati: Prelčeva ulica, Carićeva, Jure Turića, Novoselska, Brune Bušića, Ivana Sandelića, Zelengajska
  • četvrtak, 31. prosinca od 9 sati: VII. Retkovec (sve ulice)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s