Sretan vam Uskrs! Stvarnost života iz koje Crkva crpi nadu

Poštovani župljani! Za Uskrs smo se pripremali razmatranjem Isusove žrtve na križu. U svjetlu Božje riječi razmišljali smo o dostojanstvu čovjeka, o pozivu kršćanina, ulazeći u tajnu grijeha, smrti, ali i života, ispitujući savjest i sve odnose prema Bogu i ljudima.

Tako u sebi stvaramo raspoloženje da opraštamo i neprijateljima, ali i da molimo za oproštenje ako smo koga povrijedili u dostojanstvu.

Nužno je iz tame zla izići u svjetlo dobra da bismo očistili duše. Nakon takve priprave blagdan uskrsnuća Gospodinova bit će nam radost duše, hrabrost u kušnjama i čvrstoća naše nade.

Tama je pokrila Golgotu u času umiranja Bogočovjeka. Uskrsno jutro je čudesna eksplozija života u svjetlosti i neugasivoj radosti. Uskrs je stvarnost života iz koje Crkva već dva tisućljeća crpi nadu. Uskrs je za Crkvu i svakog vjernika blagdan nepobjedive nade.

Sretan Vam Uskrs, dragi župljani. Sretan Uskrs svima bez izuzetaka, bližima i dalekima! Vašim prijateljima i rodbini. Sretan Uskrs onima koji vjeruju i onima koji Boga traže u mučnim tjeskobama.

Sretan Uskrs svima koji pate u najrazličitijim krizama, bolnicama, zatvorima, da ne izgube pouzdanje u Boga. Sretan Uskrs potištenima, obespravljenima i napuštenima da podignu glave prema uskrsnoj svjetlosti. Neka svima nama u srcima odzvanja nada uskrsnog jutra.

Trebalo je da Isus ustane od mrtvih

“Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.

Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.” (Iv 20,1-9)

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s