Sakrament svete krizme primilo 41 mladih naše župe

Ove je godine četrdesetjedno krizmanika i krizmanica u našoj župi primilo u nedjelju 8. svibnja sakrament svete krizme po rukama preč. Marka Kovača, biskupskog vikara za pastoral obitelji i kancelara, izaslanika zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Predvodeći misno slavlje u 11 sati u samostansko-župnoj crkvi, u suslavlju s domaćinom gvardijanom i župnikom fra Zdravkom Dadićem i trajnim đakonom Ivanom Markulinom, uz nazočnost nekoliko vjeroučitelja, vjeroučiteljica i nastavnika škole na čelu s ravnateljicom Osnovne škole Sesvetska Sopnica Ljiljanom Benčec Miklečić te mnogobrojnih vjernika, preč. Kovač je ovogodišnjim krizmanicima poručio da po primljenom sakramentu krizme kao zreli i odgovorni kršćani i članovi Crkve u današnjem vremenu i svijetu budu istinski branik svoje vjere i kršćanskog dostojanstva.

Mlade kandidate za krizmu su kroz tjedne župne kateheze i vjeronauk u školi pripremali župni vjeroučitelj fra Stipo Karajica i školska vjeroučiteljica Ljuba Jurić. Na početku misnog slavlja, pozdrav dobrodošlice u ime okupljenih župljana vjernika, krizmanika, njihovih roditelja i kumova krizmatelju preč. Kovaču uputili su krizmanici Filip Lovrić i Mara Glavaš.

Nakon prigodne homilije, obnove krsnih obećanja, polaganja ruku, zaziva Duha Svetoga uslijedio je najvažniji čin podjela sakramenta Svete krizme.

Misno slavlje je svojim pjevanjem uzveličao župni zbor mladih Anima una, pod ravnanjem Lovre Kneževića, a nedjeljna misna čitanja i zazive molitve vjernika čitali su krizmanici Pavle Cirimotić, Nika Miloš, Vinko Petrović, Iva Španić, Mihael Kubin, Petra Jurković, Eva Vujević i Ema Nikić. Na kraju misnog slavlja, u ime krizmanika i njihovih roditelja, krizmatelju preč. Kovaču su zahvalili roditelj Saša Čalušić i krizmanici Monika Zlatanović, Tomica Ferenčak i Ivan Bonus i uručili mu prigodne darove.

Na kraju misnog slavlja je fra Zdravko zahvalio preč. Kovaču na dolasku i predvođenju podjele sakramenta svete krizme u župi, vjeroučiteljima fra Stipi i Ljubi na pripremi ovogodišnjih kandidata za krizmu, a krizmanicima, njihovim kumovima i roditeljima čestitao. Poslije završetka misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje svećenika s krizmanicima i ministrantima župe.

fra Stipo Karajica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s