Deseta obećanja Frame Sesvetska Sopnica

Ove godine 15 framaša, od kojih je petero novih, dalo je obećanja življenja evanđelja po uzoru na svetog Franju. Deseta obećanja u sopničkom bratstvu održala su se u nedjelju, 12. lipnja na svetoj misi u 18 sati koju je u župnoj crkvi predslavio duhovni asistent fra Stipo Karajica.

Ovaj događaj predstavlja vrhunac framaškog života jer se kroz godinu pripremamo za obećanje Bogu koje dajemo u nadi da ćemo u životu ostvariti sve što smo pred Njim rekli.

Geslo jubilarnih desetih obećanja sopničkog bratstva bilo je: “Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!” (Rim 5, 1-5).

Pripremali smo se za ovogodišnja obećanja dugo vremena, a pripremu smo priveli kraju duhovnom obnovom u subotu, 4. lipnja. Sestra Mirjam duhovnim je nagovorom unijela hrabrost i spremnost da prigrlimo tako veliku prekretnicu u našim životima. Također, na duhovnoj obnovi primili smo tri nova brata u našu Framu.

Meni su obećanja bila prva i iskustvo je bilo nezaboravno. Od druženja s framašima do zbližavanja s bratstvom, dan sam proveo sretan i ispunjen. Obećanja su za mene novo iskustvo, no jedno od dražih u Frami. Došlo je mnogo framaša iz raznih bratstava koji su upotpunili cijeli dan. Obred obećanja bio je divan, ispunjen glazbom i misom punom framaša, roditelja framaša i članovima župe.

Obećanja su bila predivna i jedinstvena, a druženje nakon njih zabavno. Upoznao sam nove framaše i zabavio se sa svima do kasnih sati. Ispunjeni smo bili s osmijehom na licu igrajući igre i zbijajući nimalo smiješne šale. Zahvalan sam na svima koji su došli i što sam imao priliku još jednom vidjeti Framu u punom sjaju.

Frama mi je uistinu promijenila život i nisam mogao dočekati dati prva obećanja, a sad kad jesam mogu nastaviti dalje još bolji i ispunjeniji kao framaš. S radošću iščekujem sljedeća obećanja i do njih nastavljam ispunjavati ovo koje sam dao.

Nekoliko dana nakon obećanja, u srijedu, 15. lipnja izabrali smo novo vijeće koje će služiti bratstvu kroz idućih godinu dana. Izabrani su:

  • predsjednik: Marko Čičak
  • potpredsjednik: Rafael Kruljac
  • voditeljica formacije: Antonela Vidmar
  • tajnica: Nika Ešegović
  • blagajnica: Katarina Leko

Mir i dobro!

Rafael Kruljac

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s