KD “Kruh svetog Ante” organizirao podjelu paketa predbožićne pomoći

Više od 20 godina članovi “Kruha svetog Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Hrvatskoj uz pomoć volontera uoči Badnjaka i najradosnije kršćanske svetkovine Božića dijele pomoć s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama za djecu i starije osobe.

U petak, 23. prosinca podijelili su 80 paketa vrijednih oko 35.000 kuna koje su od dobročinitelja, tvrtki i pojedinaca osigurali vodstvo i članovi udruge “Kruh svetog Ante”.

Ovogodišnja adventska i predbožićna humanitarna akcija pod geslom “Pomoć iz prve ruke” započela je početkom prosinca ove godine zajedničkim dogovorom i poticajem fra Zdravka Dadića, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene i fra Petra Karajice, ravnatelja Središnjeg ureda “Kruha svetog Ante” u Sarajevu vjernika u župama gdje pastoralno djeluju franjevci provincije Bosne Srebrene i članova, dobročinitelja i prijatelja “Kruha svetog Ante” za prikupljanje novčanih i materijalnih sredstava za ratom ugroženo stanovništvo u Ukrajini, kao i siromašne i socijalno ugrožene obitelji i pojedince u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj pri čemu je prikupljeno preko 360.000 kuna novčane i materijalne pomoći.

Podjela i otprema prikupljene pomoći započela je u srijedu, 14. prosinca slanjem tegljača s 22 tone humanitarne pomoći u hrani, mesnim konzervama, higijenskim potrepštinama i toplim pokrivačima ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini, a zaključena je u petak 23. prosinca posjetom i podjelom obiteljskih paketa siromašnima i potrebnima na kućne adrese i stanove u Zagrebu i široj okolici.

U ovogodišnjoj sveobuhvatnoj adventskoj i predbožićnoj akciji sudjelovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te dobročinitelji, članovi i volonteri “Kruha svetog Ante” i vlasnici firmi i pojedinci u Hrvatskoj: StjeMa-Promet, Violeta, Ing-grad, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska pošta, Gala, Arabesca, Anamarija-Company, Radoš trgovina, Hidroizolacija Lukić, Šitum-Zagreb i zbor mladih “Anima Una” župe Sesvetska Sopnica.

“Zahvala za uspješno privedene dvije zahtjevne akcije pomoći pripada svim dobročiniteljima, prijateljima i članovima „Kruha sv. Ante“, kao i vjernicima župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji su zajedno sa svojim duhovnim pastirima brzo reagirali i pokazali svoju velikodušnost i solidarnost s bližnjima kojima je nevolja na žalost svakodnevna stvarnost”, rekao je fra Stipo Karajica, predsjednik udruge “Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj i koordinator prikupljanja i slanja pomoći za Ukrajinu.

Ivona Jukić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s