Predstavnici provincije Bosne Srebrene u posjetu Hrvatskom Caritasu

U ponedjeljak, 23. siječnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik susreo se s fra Zdravkom Dadićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Vinkom Sičajom, definitorom i ekonomom Provincije te s gvardijanom Franjevačkog samostana svetog Ilije, župnim vikarom Župe B. D. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici i predsjednikom Humanitarno-karitativne organizacije “Kruh svetog Ante” fra Stipom Karajicom.

Franjevci Bosne Srebrene željeli su upoznati ravnatelja Hrvatskog Caritasa s karitativnom djelatnošću svoje Provincije i pomoći najranjivijim skupinama koje pruža HKO “Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Područja karitativnog rada HKO “Kruh svetog Ante” su pučke kuhinje, služba medicinske pomoći, pomoć povratnicima, raseljenim osobama i drugim siromasima, skrb za djecu, stipendiranje studenata, rad s mladima i starijima te terapijski rad kroz rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama.

U proteklom vremenu HKO “Kruh sv. Ante”, osim redovitih projekata u kojima pomaže potrebitima u Hrvatskoj, pomagao je i potresom pogođenim obiteljima na Banovini u izgradnji šest kuća.

Hrvatski Caritas

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s