3. nedjelja došašća A

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA "A" 2016.
Iz 35,1-6a.10; Ps 146,6c-10; Jak 5,7-10; Mt 11,2-11

Čitanje svetoga evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.«

Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano:

‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’

Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!«

Riječ Gospodnja.

Pismo majci za Božić

Jedna je starica, pred sam Božić, od svoga sina dobila ovo pismo:

“Draga mama! Konačno sam se ponadao da ćeš božićne blagdane provesti kod nas. Ali nismo još dovršili kuću, kako smo nakanili. Sve je nečisto, razbacano, nedogotovljeno i skučeno. Nažalost, nemamo te gdje smjestiti. Sljedeće godine – obećavam – svakako ćeš doći k nama. Želimo ti sretan Božić i novu godinu! Tvoji…”

Sljedeće godine sin je napisao ovo:

“Draga mama! I ovo božićevanje s tobom moram odgoditi. Dolazi nam poslovni prijatelj iz inozemstva s velikom obitelji. Shvaćaš – bit će ih puna kuća. Znam da me razumiješ. Ti si nas uvijek razumjela. Bio ti sretan Božić! Tvoji…”

Treće godine u pismu je stajalo ovo:

“Draga mama! Zaista nemamo sreće! Otišlo nam je grijanje. Baš u najgore vrijeme. Ne znamo kada ćemo ga popraviti. Ne možemo te primiti na ovu hladnoću. Još bi nam se prehladila. Znaš i sama kakvi su liječnici za Božić i Novu godinu. Moram ti, eto, božićne čestitke poslati poštom. Do skorog viđenja! Tvoji…”

Posljednje pismo – za koga znamo – sadržavalo je ovo:

“Draga mama! Prvi put ne mogu doma dočekati Božić. Liječnici su mi – radi moje potpune iscrpljenosti – hitno propisali zimske kupke u toplicama. Putujem ovih dana. Nećemo se vidjeti ni ovoga Božića. Vrlo mi je žao, ali što si mogu pomoći? Svako dobro i sretan ti Božić! Tvoj…”

Što mislite, kakvo će pismo ova majka – ako je Bog poživi – dobiti od svoga sina ovoga Božića?!

>>> Župni listić br. 487 (PDF)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s