Primamo nove članove: Priključi se Frami Sesvetska Sopnica!

Bratstvo Franjevačke mladeži iz Sesvetske Sopnice otvara svoja vrata novim zainteresiranim mladima koji bi mu se željeli priključiti. Nakon uvodnih susreta 5. i 19. veljače, novi zakazujemo za nedjelju, 5. ožujka u 19 sati, nakon večernje svete mise, u župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske (Roberta Močiljanina 14a, Zagreb-Dubrava). Još se stignete priključiti!

Što je Frama?

Franjevačka mladež (skraćeno “Frama”) bratstvo je mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga živjeti Evanđelje u svjetlu poruke svetoga Franje Asiškoga, otkrivajući i produbljujući vlastiti poziv sudjelovanjem u različitim crkvenim i društvenim inicijativama i aktivnostima.

Tko se sve može priključiti?

Frama okuplja zainteresirane mlade koji joj se mogu priključiti u dobi od 14 (pripravnici za sakrament svete potvrde) do 25 godina i ostati punopravni članovi sve do navršenih 30 godina života ili, pak, ulaskom u brak, redovničku zajednicu ili – jednostavno – življenjem svoga zvanja. Nije potrebna nikakva posebna priprema, dovoljna je samo dobra volja da dođeš i vidjet ćeš koliko će ti se s vremenom život promijeniti – nabolje. 🙂

Čime se bavimo?

Franjevačka mladež velik je pokret unutar franjevačke zajednice koji će ove godine proslaviti 25 godina postojanja u Hrvatskoj. Frama u Sesvetskoj Sopnici osnovana je 2012., dosad je kroz nju prošlo više od stotinu mladih, a danas broji 40-ak aktivnih članova. Okupljamo se na redovitim tjednim susretima na kojima razmatramo život svetoga Franje i drugih svetaca, upoznajemo bolje katoličku i druge vjere, duhovno rastemo kroz molitvene susrete. Jako smo aktivni u župnoj zajednici, osobito među potrebitima. Naravno, ima tu i mnoštvo prilike za zabavu, druženje i upoznavanje novih ljudi.

Više o našem bratstvu i Frami općenito možeš pronaći ovdje. Za sva pitanja i nejasnoće slobodno nam se obrati na Facebook-stranicu, e-mail frama.sopnica@gmail.com ili broj telefona 0918980598 (Josip). Vidimo se u nedjelju, 5. ožujka u 19 sati! 🙂

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s