Duhovi A

DUHOVI - A - 2017.
Dj 2, 1-11; Ps 104,1.24.29b-31.34; 1 Kor 12,3b-7.12-1313; Iv 20,19-23

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

Uvečer onoga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: »Mir vama!«

To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Isus im stoga ponovno reče: »Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas.«

To rekavši, dahne u njih i kaže im: »Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.«

Riječ Gospodnja.

Molitva za izljev Duha Svetoga

Gospodine Isuse, vjerujem da si mi po sakramentu krštenja, potvrde i euharistije već udijelio svoga Duha u punini kao darove. Nekad nisam bio svjestan da boraviš u meni. Sada sam svjestan tvoje prisutnosti i tvoje ljubavi.

Isuse, Sine Božji, smiluj se meni grešniku. Prihvaćam te, Gospodine Isuse, u svom srcu i u svom životu. Želim da budeš moj apsolutni Gospodar. Od sada moj život potpuno pripada tebi. Predajem ti se kao svojem Gospodinu i Spasitelju. Svjesno i slobodno prihvaćam sakramente koje sam primio u mladosti, možda s nedovoljno volje, vjere i znanja o njihovoj snazi.

Molim te da sada obnoviš u meni snagu svih primljenih svetih sakramenata. Oslobodi i otpusti u meni svoga Duha u punini. Udijeli mi novo izlijevanje Duha u dušu. Molim te da u potpunosti oživiš svoga duha u meni. Krsti me u Duhu i vatri svoje ljubavi!

Duše Sveti, pokreni se u meni. Od ovog časa uzmi me, promijeni me, koristi se mnome, oblikuj me. Ojačaj u meni ljubav za Isusa. To te molim po zagovoru majke Marije, zaručnice Duha Svetoga.

Bitno.net

Školjka

Neke su školjke izvana glatke i sjajne, blješte od boja, a neke neugledne, grube, hrapave. Ali ispod oklopa, sve su školjke nježne. Baš kao i ljudi ispod svojih oklopa.

Često se dogodi da u školjku upadne neko posebno neugodno zrnce pijeska koje se ugnijezdi u mekom tkivu školjke i ona ga se nikako ne može riješiti. Za neke će školjke to zrnce pijeska postati pogubno: stvorit će im ranicu od koje će na kraju umrijeti.

Ali ima i školjki koje se ponašaju drugačije. Da bi ublažile bol koju im stvara oštro zrnce pijeska, one ga počinju zaobljavati omatajući ga tanušnim slojevima glatkoga sedefa. Na taj način zrnce pijeska počinju pretvarati u biser.

Isto je i s ljudima. Neki od svoga zrnca pijeska naprave životnu dramu od koje se nikada ne oporave. Drugi svoja zrnca pijeska pretvaraju u bisere. Oni prvi nezadovoljni su i optužuju život da je okrutan prema njima. Oni drugi strpljivo stvaraju svoje bisere sve dok bol ne prestane.

Ljude koji u sebi nose bisere, prepoznat ćeš po blistavim osmijesima. Pogledaj se u zrcalo. Kakav je tvoj osmijeh? Blista li biser u njemu?

nepoznat autor

Župne obavijesti

 • Danas je svetkovina Duhova. Mise su 9, 11 i 18 sati.
 • Tisak: Glas koncila, Mali koncil, Glasnik SIM-a i Svjetlo riječi.
 • Danas su i lokalni izbori, izađite na izbore i glasujte…
 • Primamo misne nakane za srpanj, kolovoz i rujan 2017.
 • U utorak poslije mise sastanak je s čitačima.
 • U utorak i srijedu neće biti župnog vjeronauka za vjeroučenike od 4. do 8. razreda, nego će on biti zajednički u petak u 18:30.
 • Vjeronauk za sve prvopričesnike je u subotu u 10 sati, dijelimo foto i videomaterijale s proslave prve pričesti.
 • Čišćenje molitvenih prostora u subotu od 14 do 15 organizira Dinka Petljak. Svi ste pozvani.
 • U sljedeću nedjelju je Dan kruha sv. Ante, prikupljat ćemo posebnu kolektu za potrebe Kruha sv. Ante i primati članove – prijatelje sv. Ante. Godišnja članarina je 100 kuna.
 • Organiziramo i ove godine zavjetno hodočašće svetom Ivi Krstitelju u Podmilačje kod Jajca. Polazak je u subotu, 24. lipnja u 4:30 ispred Društvenog doma, a povratak je u popodnevnim satima. Povratna karta je 100 kuna. Uplate molimo prilikom prijave.
 • Organiziramo hodočašće u svetište Majke Božje Trsatske na riječki Trsat 22. lipnja. Polazak je u četvrtak u 6 sati ispred Društvenog doma, a povratak u popodnevnim satima. Povratna karta je 100 kuna. Uplate molimo prilikom prijave.

Ženidbeni navještaj

 • Ženi se Josip Dragozet, rođen 16.10.1990. u Zagrebu, sin Vlade i Darinke r. Černauš iz Samobora i Ivana Laklija, rođena 26.6.1990. u Zagrebu, kći Ivice i Kate r. Podobnik iz Jure Turića 12. Mladić i djevojka vjenčat će se 24.6.2017.

Misne nakane, 5.-11. lipnja

datum svetac sat nakana
ponedjeljak, 5.6. Marija Majka Crkve 18 sati za + Antu Ćorluku
utorak, 6.6. Norbert (13. utorak sv. Anti) 18 sati za ++ Mijata, Antu, Ivicu i Anđelku Ćorluku te ++ iz ob.
na čast sv. Anti za zdravlje jedne osobe
za + Ivana Dizdara
na nakanu ob. Mikulić
za ++ Danijela i Zorku Batinić
za duše u čistilištu
za zdravlje u obitelji
za ++ iz ob. Domislić i Esgeta
za duše u čistilištu
za zdravlje u ob.
za ++ Ćipu i Ljubicu Šimić
za + Petra Tolića
na nakanu ob. Tolić
na čast sv. Anti od ob. Cetina
za + Anicu Čolak
za + Antu Topića
za ++ Miju i Lucu Ilić te ++ iz ob.
za ++ Marka, Lucu i Marijana Lacića
za duše u čistilištu
na čast sv. Anti
na čast Krvi Kristove
na čast sv. Anti za zdravlje jednog djeteta
na čast sv. Anti
srijeda, 7.6. Robert 18 sati za ++ iz ob. Turac i Kontić
četvrtak, 8.6. Medardo 18 sati za + Antu Ćorluku
petak, 9.6. Efrem 18 sati na nakanu
subota, 10.6. Margareta 18 sati na nakanu
nedjelja, 11.6. Presveto Trojstvo; Barnaba, apostol 9 sati za ++ Ljubu i Marijana Penavu
11 sati pro populo
18 sati za + Nediljka Šućura i ++ iz ob.

>>> Župni listić br. 512 (PDF)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s