FOTO/VIDEO: Drugi put ugostili smo rekreativni susret Frame u Zagrebu

U subotu, 3. lipnja održan je IV. rekreativni susret Frame u Zagrebu. Za mjesto održavanja ovogodišnjeg susreta, po drugi put, izabrana je Frama Sesvetska Sopnica i župa B.D. Marije Anđeoske. Organizaciju susreta preuzelo je vijeće Zagrebačkoga područnog bratstva koje se pobrinulo da sve ide po planu. Susret se održao pod geslom “Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao” (2Tim 4,7-8).

Susret je započeo svetom misom u 10 sati koju je predvodio fra Stipo Karajica, župni vikar te duhovni asistent Frame Sesvetska Sopnica. Ostatak susreta nastavio se u dvorištu naše župne kuće uz razne sportske igre. Na ovom susretu rekreativnog i natjecateljskog karaktera sudjelovala su brojna bratstva našeg područja. Okupilo se oko 60 mladih framaša spremnih za cjelodnevno druženje i zabavu.


U pomalo neobičnim sportskim igrama, kao što su ruž za usne ili ručnik, sudjelovalo je šest ekipa po šestoro članova koje su se borile da u što kraćem vremenu završe određeni poligon. Nakon teške borbe i podjednakih rezultata pehar je odnijela Frama Zagreb-Kaptol.

Svi oni koji nisu bili raspoloženi pokazati svoje sportske vještine pokazali su se vještim navijačima u bodrenju svojih Frama. Svaki framaški susret nezamisliv je bez gitarista koji su i ovoga puta svojim glazbenim znanjem raspjevali framaše i uljepšali trenutke ovoga susreta. U konačnici je susret završio ručkom nakon čega su se framaši uputili svojim kućama.

Cilj ovoga susreta uvijek je okupiti što veći broj framaša iz Zagrebačkog područnog bratstva kako bi se međusobno bolje upoznali i razvili osjećaj zajedništva. Iako je susret bio i natjecateljskog karaktera, framaše se poticalo na aktivnost i sportski duh neovisno o rezultatu. Frama Sesvetska Sopnica uvijek se veseli ovakvim događajima i s radošću biva njihov domaćin jer framaši svojom pozitivnom energijom i mladenačkim pogledima na vjeru i život uveseljavaju živote svakog od nas.

Marta Vrgoč, Frama Sesvetska Sopnica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s