FOTO/VIDEO: Pet godina Frame Sesvetska Sopnica

Frama Sesvetska Sopnica u nedjelju, 18. lipnja proslavila je peti rođendan, a tada su se, pod svetom misom u 18 sati u župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske, održala i ovogodišnja obećanja. Geslo naših petih obećanja bilo je “Služite Gospodinu u veselju” (Ps 100,2), redak koji je dio i himne Frame “Pođimo zajedno”.

Misu je predvodio naš duhovni asistent fra Stipo Karajica, a propovijed je držao fra Kristijan Montina koji je došao iz dalekog Kufsteina u Austriji kako bi nam uputio riječi ohrabrenja. Misno pjevanje divno je animirao naš župni zbor mladih “Anima Una”.

Nakon mise s našim smo gostima, framašima i fratrima iz raznih mjesta, proslavili ovaj važan događaj okrjepom i prigodnim programom s osvrtom na naših prvih pet godina.

Ovo su bila moja prva obećanja i zato su za mene bila posebna. Vjerujem da je jednako tako bilo i drugima jer svaki put obećajemo Bogu da ćemo živjeti Evanđelje po uzoru na svetog Franju i činiti dobra djela. Osim mene, još sedmero braće i sestara dalo je prva obećanja, a 20 ih je obnovilo.


U početku se nisam osjećala toliko uzbuđeno i emotivno, ali čim je misa krenula preplavili su me osjećaji. Prvenstveno osjećaj straha: kako ću održati to obećanje koje izravno dajem Onomu gore, hoću li uspjeti? Poslije, kada sam dala obećanje, taj je strah nestao i obuzeo me osjećaj sreće. Bila sam sretna što sam dio ovako nečega lijepog i što imam braću i sestre uza se da mi pomognu na tom putu; putu k spasenju, sreći, ljubavi, Kristu.

Kako su mi drugi framaši čestitali, zahvaljivala sam im i razmišljala kako sam sretna što je Bog baš mene odabrao da budem ovdje, u ovom trenutku, u ovo vrijeme da s drugom braćom i sestrama dijelim radost i da zajedno slijedimo Njega. I tako, pišući ovo govorim Bogu da meni i ostalima udijeli snage za življenje obećanja kako bismo bili što bliže Njemu.

Na duhovnoj obnovi u župi Dobrog Pastira u susjednom Brestju boravili smo tjedan dana ranije, 10. lipnja, kad su naši simpatizeri primljeni u Framu i postali jedni od nas.

Naša voditeljica formacije Nina i drugi framaši pripremili su nam zabavni susret i kviz u kojem smo svi uživali. Nazočili smo i misnom slavlju koje je predslavio župnik vlč. Ivan Filipčić. Tamo smo se duhovno obnovili i povećali svoju vjeru.

Na izbornoj skupštini u srijedu, 21. lipnja izabrali smo vijeće koje će nas voditi sljedećih godinu dana:

– predsjednica: Marta Vrgoč;
– potpredsjednica: Marija Radoš;
– voditeljica formacije: Katarina Grbavac;
– tajnica: Laura Bešlić;
– blagajnica: Antonela Vidmar.

Želimo im mir i ustrajnost!

Antonela Vidmar, Frama Sesvetska Sopnica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s