Proslava patrona Franjevačkog samostana sv. Ilije

U organizaciji franjevaca Bosne Srebrene i podršku članova Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeća, u četvrtak 20. srpnja, na blagdan svetog Ilije proroka, proslavljen je patron Franjevačkog samostana sv. Ilije u Zagrebu.

Svečanu večernju misu u 18 sati, uz koncelebraciju desetak svećenika, u samostansko-župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske predslavio je prof. fra Mario Cifrak, dekan na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U prigodnoj propovijedi fra Mario je pozvao okupljene vjernike i štovatelje svetog Ilije da, poput proroka Ilije, pronađu put do Boga kao svoje duhovno utočište i tako osjete Božju blizinu.

Liturgijsko pjevanje tijekom misnog slavlja animirao je mješoviti župni zbor. Doprinos i svečanost euharistijskom slavlju dali su članovi župnog OFS-a, Frame te skupina profesora s KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, predvođena prodekanicom dr. Ružicom Razum.

Riječi dobrodošlice, imendanske čestitke i zahvale okupljenim vjernicima, hodočasnicima, prijateljima, a posebno predslavitelju euharistijskog slavlja fra Mariju izrekao je na kraju misnog slavlja gvardijan samostana fra Božo Lujić i pozvao okupljene na prigodno druženje u samostan

Franjevački samostan sv. Ilije u Zagrebu kanonski je osnovan i otvoren 1994. U uređenom samostanu nalazi se zbirka slika, skulptura i grafika istaknutih hrvatskih slikara i kipara, kao što su: Lj. Lah, I. Lacković Croata, A. Jurkić, I. Rončević, B. Salavarda, Z. Grgić, S. Miličević, V. Blažanović, A. Mamuša i dr.

Samostan posjeduje knjižnicu u kojoj su zastupljena djela iz povijesti, filozofije i teologije te niz domaćih i stranih časopisa i listova iz novijeg vremena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s