FOTO: Susret Ramljaka u Sesvetskoj Sopnici

Već tradicionalno se u rujnu, druge nedjelje nakon Male Gospe, u Sesvetskoj Sopnici održavaju “Ramski susreti”. Tako je bilo i u nedjelju, 17. rujna.

U župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske svečano misno slavlje u 11 sati, uz suslavlje desetak svećenika, predvodio je vlč. Mato Malekinušić. Prije početka misnog slavlja domaćin, župni vikar fra Stipo Karajica, pozdravio je sve nazočne. Svetu misu pjevanjem su uzveličale ramske Čuvarice.

U nadahnutoj propovijedi mladi vlč. Malekinušić pozvao je na oprost bližnjemu, kao u Isusovoj prispodobi “Ljubi bližnjega svojega i oprosti mu ne sedam puta nego 70 puta sedam.” Također je naglasio da su susreti vrlo važan segment u odnosima ljudi. Prepuna župna crkva toplo je pozdravila i prepoznala poruke iz propovijedi.

Fra Andrija Jozić, gvardijan ramski, u govoru na kraju mise pozdravio je sve nazočne te se zahvalio organizatorima: Župi B.D. Marije Anđeoske, župniku u odsutnosti fra Zdravku Dadiću te vikaru fra Stipi Karajici; Ramskoj zajednici Zagreb, predsjedniku Šimunu Penavi i Upravnom odboru. Veliko hvala i donatorima koji su omogućili jelo i piće za okrijepu. Često je aplauz prekidao fra Andriju, čiji su naglasci bili: oprost, pomirba i zajedništvo.

Posebno iznenađenje na kraju svete mise bio je koncert etno-skupine Čuvarice. Pod vodstvom prof. Biljane Glibo ova ramska ženska vokalno-instrumentalna skupina oduševila je sve prisutne. Mnoštvo se potom preselilo u kapelicu Svetog Ante na izložbu Mateja Škarice “Krajolici Rame i Neretve”.

Druženje uz ramsku rakiju, šljive, pogaču i ostale delicije u kripti župne crkve u Sesvetskoj Sopnici potrajalo je do kasnih popodnevnih sati.

tekst: Vladimir Kuraja, fotografije: Božo Rumbočić (Rama-prozor.info)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s