FOTO: Ispred mjesnog doma u Sopnici odana počast hrvatskim braniteljima

Sesvetska Sopnica odala je u petak, 22. rujna počast svojim poginulim vitezovima.

Upravo 23. rujna 1991. godine svoj život na oltar domovine položio je mladi Robert Močiljanin. Bio je prvi Sopničanin koji je poginuo u borbi za slobodu. Još su dvojica sumještana ovog naseljalja dala svoje živote u obrani Domovine, Stjepan Bačun 4. travnja 1995. i Nenad Babić 19. rujna 1995.

Datum Robertove pogibije uzet je za memorabilno obilježavanje obljetnice svih trojice poginulih branitelja Sesvetske Sopnice. Šestu godinu zaredom prisjetili su ih se prije svih njihove obitelji i suborci, ali i predstavnici gradske četvrti, mjesnog odbora i udruge Moja Sopnica, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Izaslanik gradonačelnika Milana Bandića i predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, inače i sâm branitelj, rekao je da je njihov ulog za našu slobodu nemjerljiv – oni su u nju ugradili svoje živote.

Himnu su otpjevali i odsvirali učenici sopničke osnovne škole, a najmlađi Sopničani bijelim ružama položenima na spomenik formirali su riječ “hvala”. Fra Zdravko Dadić, župnik u župi B.D. Marije Anđeoske, predvodio je molitvu te blagoslovio spomenik, simbolično tako i poginule.

Spomenik je podigla gradska četvrt Sesvete u iznosu od 80 tisuća kuna, svečanost otkrivanja u nazočnosti gradonačelnika Bandića bila je održana 13. svibnja ove godine, a u ukupno uređenje doma i okoliša četvrt je uložila oko 400 tisuća kuna.

Nakon svečanosti pod šatorom kraj doma bio je upriličen prigodni domjenak.

Borko Samec, Sesvete danas

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s