Krštenje šestog djeteta u našoj župnoj crkvi

Za vrijeme središnjega euharistijskog slavlja u nedjelju, 24. rujna u samostansko-župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske delegat zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, mons. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral krstio je Petra, šesto dijete u obitelji Roberta i Ivane Vučković.

U suslavlju su bili sopnički župnik fra Zdravko Dadić i samostansko-župni vikar fra Stipo Karajica. Mons. Kovač je pozdravio sve nazočne na misi i čestitao supružnicima Vučković na odvažnom osobnom, ali i hrvatskom opredjeljenju za život te im zahvalio za dar djeteta. Pozvao je sve da mole za obitelj Vučković i za sve druge obitelji, posebno kršćansko-hrvatske da u današnje vrijeme budu otvorene životu.

U propovijedi je mons. Kovač istaknuo da nema većeg izazova od rođenja novog čovjeka i pri tome podsjetio na otajstvenost ljudskog postojanja u koju ne možemo i nećemo nikada do kraja prodrijeti, i na zlo koje nas prati na našem putu kao sastavnom dijelu te tajne.

Kazao je kako su supružnici Vučković izabrali taj put, nisu se obazirali na trendove oko nas niti podsmijeh okoline i teškoće koje ih mogu čekati na putu, nego su prihvatili izazov dobra. Opredijelili su se tako za život i po šestom djetetu darovali dar hrvatskom narodu, najvrjednije bogatstvo i budućnost. Pozvao je na molitvu za dar osobne vjere i pouzdanja, osobito mladim ljudima i obiteljima, da u Hrvatskoj i u svijetu koji nas okružuje vazda pobjeđuje život.

Nakon euharistijskog slavlja župnik fra Zdravko je, u ime zajednice franjevaca svećenika koji djeluju u ovoj župi i cijele župne zajednice, čestitao roditeljima i kumovima na daru djetetu preporođenom u sakramentu svetog krštenja, istaknuvši da je ovo prvi bogatiji dar djece u jednoj obitelji, a nadamo se ne i zadnji u dvadesetsedmoljetnom postojanju ove župe.

Uz prigodni dar od zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Bozanića fra Zdravko je zaželio da im Bog da snage te da u poteškoćama koje prate obiteljski život i odgoj djece pronađu radost, smisao i ispunjenje življenja.

fra Stipo Karajica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s