FOTO: XII. duhovni kapitul Zagrebačkoga područnog bratstva Franjevačke mladeži

U Klanjcu se održao XII. duhovni kapitul koji je ujedno bio moj prvi kapitul, od kojega nisam očekivala previše. Moj se stav nije dugo zadržao jer mi je kapitul donio duhovnu obnovu koja mi je bila potrebna te mi je na neki novi način približila Boga.

Geslo kapitula “Jer iako živimo po tijelu, ne vojujemo po tijelu” najavljivao je našu temu – čistoću. Predavači su mi približili tu temu koja te tjera na razmišljanje. Iako smo mi potpuna bića u duhovnom i tjelesnom smislu, borimo se sa svojim tjelesnim slabostima.

Tada je ohrabrujuće znati da je Bog uvijek uz tebe te da te prava ljubav čeka i ako te tvoja ljubav uistinu voli, željet će najbolje za tebe. U ljubavi nema sebičnosti i egoizma, već umjesto “ja” postoji Bog i mi. I samo Bog može stati između dvije osobe. Također, treba očistiti svoje srce jer iz srca izlaze zle misli i bludništva što nas onečišćuje.Vikend proveden u tim mislima učvrstio je moj sveukupni stav.

Na kapitulu sam upoznala mnogo mladih ljudi otvorena srca s iskrenim osmijesima na licima, koji su raspoloženi za upoznavanje te su spremni da te prihvate onakvim kakav i jesi. Zadivila me njihova skromnost, zajedništvo i međusobna komunikacija. Zadivile su me njihove dobronamjerne riječi.

Zahvalna sam Bogu na ovom divnom vikendu s predivnim ljudima. Lijepo je znati da postoji zajednica koja približava Boga mladima u naš užurbani svijet.

Ivana Bikić, Frama Sesvetska Sopnica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s