FOTO: Mala Frama u posjetu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Članovi Male Frame s vjeroučiteljicom Ljubom Jurić i fra Stipom Karajicom u subotu, 2. prosinca obišli su Kuću svetog Franje u Vugrovcu, domu za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi kojega je utemeljio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Okupljanje je bilo u crkvi u 9 sati, kada smo uvježbali nekoliko pjesama koje smo otpjevali djeci u domu. Ponijeli smo im darove koje smo kupili novcem od prodaje biblijskih citata na nedjeljnim misama.

Kada smo došli u Vugrovec, dočekala su nas djeca od vrtićke dobi do srednjoškolaca s osmijehom na licu. Pjevali smo pjesme uz pratnju gitare koju je svirao fra Stipo, a zatim su oni imali kratki program. Dvojica dječaka svirala su gitaru, dvojica su nam pokazali vještine s loptom, a Matej je pročitao božićnu priču koju je sam napisao.

Svi smo plesali, poslužili su nas grickalicama i sokovima. Mi smo njih obradovali svojim darovima. Zatim smo igrali društvene igre, pričali i družili se. Razgledali smo cijelu kuću, a gospođa koja nas je vodila u obilazak soba pričala nam je o njihovu načinu života, kada jedu, kada se igraju, kada imaju zajedničko druženje…

Na odlasku iz doma svi smo zajedno otpjevali još jednu pjesmu, čestitali im Božić i novu godinu. Svima nam je bilo lijepo i htjeli bismo ih ponovno posjetiti.

Nikolina i Magdalena

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s