FOTO: Duhovna obnova za mlade u Rijeci

Na duhovnoj obnovi za mlade koja je održana na riječkom Trsatu 9. prosinca prisustvovali su framaši i drugi mladi iz župe uz bogoslove s Kaptola fra Vinka Brkovića i fra Marka Ćosića. Tema duhovne obnove bila je molitva.

Fra Tomislav Faletar, duhovni asistent Frame Rijeka-Trsat, održao je katehezu kojom je približio našu temu. Molitva je razgovor s Bogom te je potrebno određeno vrijeme da bismo mogli naučiti moliti i tako će s vremenom ona rasti i produbljivati se, naučit ćemo jezik molitve. Bitno je moliti svakodnevno, pribrano i ustrajno. Možemo moliti u bilo kojem trenutku, što je bitno za našu dušu i duhovni život, inače se Božji život gasi u nama.

Fra Vinko Brković također je imao katehezu. Govorio je o potrebi čovjeka da bude u osami, kako nam je pustinja u životu potrebna barem jednom tjedno i da se tada trebamo obratiti Bogu. U današnjem suvremenom svijetu živimo stresno i ubrzano pa tako čovjek ima potrebu za pustinjom, idealnim mjestom u kojem može pronaći unutarnji mir, kao i spoznati samoga sebe te odmoriti dušu i tijelo.

U vremenu došašća često smo pozvani, preko Božje riječi, otići u pustinju koja se nalazi u nama samima, tj. u našem vlastitom srcu. I ne bismo se trebali bojati otići tamo zbog straha od samoće jer ćemo se susresti s Onim koji je uvijek s nama i spreman je progovoriti našem srcu.

Nakon mise smo večerali te se uputili svojim kućama u Zagreb, duhovno obnovljeni, s mislima da će se Bog ovoga Božića u nama ponovno roditi i da ćemo tražiti svoju oazu u pustinji.

Zahvaljujemo mjesnom odboru Stari Retkovec na donaciji kojom nam je omogućio ovo putovanje te članovima vijeća Frame na organizaciji duhovne obnove.

Ivana Bikić, Frama Sesvetska Sopnica

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s