Misa za bosanske studente održana u našoj župi

U nedjelju, 4. veljače u župi B.D. Marije Anđeoske, na inicijativu Kluba bosanskih studenata, održana je misa za studente iz Bosne.

Može se reći da je razloga mnogo zašto smo odabrali baš ovu župu. Već nam je poznato da su franjevci imali jako veliki utjecaj u Bosni, a samim time i mi studenti imamo potrebu čuvati našu tradiciju i običaje. Također, tu je i samostan sv. Ilije koji je zaštitnik Bosne.

Samostansko-župni vikar fra Stipo Karajica srdačno nas je pozdravio na početku svete mise te nam prenio snažnu poruku nade i ohrabrenja našim članovima i drugim župljanima i mladima. Vjerujemo da je u srcima svih naših studenata u tim trenucima bio osjećaj kao da smo kod svoje kuće.

Nakon mise, druženje i razgovor nastavili su se u kapelici svetog Ante. Za vrijeme upoznavanja i druženja prof. dr. sc. fra Božo Lujić predstavio nam je i poklonio primjerak svoje knjige, pod nazivom “Kratki uvod u novozavjetnu poruku”.

Govore su, održali i predsjednik Kluba bosanskih studenata Ivan Kapetanović, predsjednica Frame Sesvetske Sopnice Marta Vrgoč te gospodin Ivan Zeba iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je također podržao ovu suradnju.

Ovom prilikom jednom zahvaljujemo našim domaćinima na lijepom druženju te se radujemo novoj suradnji i budućim zajedničkim projektima.

Klub bosanskih studenata

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s