FOTO/VIDEO: Framaši na X. nacionalnom susretu Frame u Metkoviću

Deseti nacionalni susret Franjevačke mladeži održan je u Metkoviću od 20. do 22. travnja pod geslom “Služite Gospodinu u veselju” (Ps 100,2). Na susretu se okupilo oko 500 framaša iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i desetero naših.

Tijekom ta tri dana imali smo priliku za ispovijed, zajedničku molitvu i svetu misu te druženje.

Bio je to drugi nacionalni susret na kojemu sam bila i moram priznati da nisam očekivala puno, ali brzo sam shvatila da sam pozvana biti tamo – u krilu svog bratstva.

Najviše me potaknulo na razmišljanje predavanje fra Marija Knezovića. On nam je govorio kako moramo istupiti, a ne čekati svoje vrijeme jer ono ne postoji. Mi sami stvaramo svoje vrijeme i nećemo uspjeti očekujući ga, nego propasti.

Fra Mario nam je posvijestio da nismo svi isti – da smo svi original, posebni; da nas Bog sve ljubi te da moramo biti sol zemlje i svjetlost svijeta.

Među bogatim programom imali smo i radionice. Svaka je bila povezana sa služenjem u svakodnevnom životu. Pokazale su nam kako u malim stvarima možemo služiti – ne samo u Frami, nego u cijelom svijetu; da smo pozvani služiti i izvan naše okoline.

Imali smo i posebne goste: kao potpora došli su naši braća i sestre iz Bosne i Hercegovine i Slovenije koji su uveličali proslavu 25 godina postojanja Frame u Hrvatskoj.

Na kraju valja zahvaliti dragom Bogu na prekrasnoj prilici da, u zajedništvu sa svojom braćom, slavimo Njegovo ime.

Marija Radoš, Frama Sesvetska Sopnica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s