FOTO/VIDEO: Ugostili smo “Zlatnu harfu”: 500 djece pjesmom slavilo Gospodina

U subotu, 26. svibnja u župi B.D. Marije Anđeoske, pod geslom “Dođite, kličimo Gospodinu” održana je 34. “Zlatna harfa”.

Sudjelovalo je 13 dječjih župnih zborova iz 13 zagrebačkih župa, oko pet stotina djece u pratnji svojih roditelja i članova obitelji. Crkva je bila prepuna radosne, raspjevane djece i ponosnih roditelja. Svojim veselim pjevanjem, oduševljenjem, druženjem i brojnošću svjedočili su snagu Crkve.

Domaćin je bila župa u Sesvetskoj Sopnici, predvođena franjevcima iz provincije Bosne Srebrene, župnikom fra Zdravkom Dadićem te domaćim zborom “Zvjezdice svetog Franje” koji vodi Sunčica Hadaš.

“Zlatna harfa” festival je dječjih župnih zborova koji se održava pod pokroviteljstvom Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvi je put održana 1984. godine u crkvi Svetih Petra i Pavla na Kočerinu u Bosni i Hercegovini. Ubrzo se proširila po cijeloj BiH, Hrvatskoj pa sve do Subotice u Srbiji s ciljem obnove liturgijskog pjevanja. Festival je usmjeren upravo prema radu s malim, dječjim župnim zborovima i donosi uspješne rezultate u obnovi liturgijskog pjevanja.

Smotra se održava svake godine zahvaljujući Vijeću franjevačkih zajednica za “Zlatnu harfu”, a posebno trudom i upornošću zastupnice pokrajinskog susreta za Zagreb s. Lucijane Bobaš, iz Družbe školskih sestara franjevki.

Marija Hadaš

POGLEDAJTE CIJELI KONCERT:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s