FOTO: Zaziv Duha Svetoga i misa u povodu početka nove školske i katehetske godine

U povodu početka nove školske i katehetske godine u nedjelju, 16. rujna u samostansko-župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske župnik fra Zdravko Dadić predvodio je euharistijsko slavlje u 9 sati za sve učenike i djelatnike Osnovne škole Sesvetska Sopnica.

U prepunoj crkvi okupljenih vjernika, roditelja, nastavnika, učitelja i učenika osjetila se raspoloživost i otvorenost milostima i darovima Duha Svetoga. Skladnu pjesmu i molitvu vjernika svečano je uzveličao nastup župnog dječjeg zbora Zvjezdice svetog Franje, njih preko 30 pod ravnanjem Sunčice Hadaš i darove koje su djeca-prvašići prinijeli na oltar u ime okupljene Zajednice: Bibliju, kruh, vino i torbe s knjigama uz popratni tekst koje su pripremile vjeroučiteljice Ljuba Jurić, Ružica Subašić i Vlatka Jakovljević.

Dan prije u subotu, 15. rujna zajedničkim pokorničkim slavljem, po župama Sesvetsko-vugrovečkog dekanata pristupila su djeca i mladi kako bi za sve počinjene propuste i grijehe zamolili od Boga oprost.

Misno slavlje je predvodio i propovijedao župnik fra Zdravko Dadić, uz suslavlje gvardijana samostana sv. Ilije fra Bože Lujića, samostansko-župnog vikara i vjeroučitelja fra Stipe Karajice i trajnog đakona Božidara Hadaša, OFS su pozvali okupljene na misi, posebno učenike na otvorenost uma za Božje darove, i otvorenost uma i srca za sadržaje koje im žele njihovi odgojitelji i predavači.

Poželjeli su da nova školska i katehetska godina, kao i sav njihov život, budu istinsko slavlje i radost i da nova saznanja iz predmetnih područja budu na osobnu i društvenu izgradnju i da stečenim znanjem budu na ponos roditeljima, nastavnicima, učiteljima i školi koju pohađaju i tako budu uzor drugima u riječi, vladanju, ljubavi, dobroti, vjeri i čistoći života.

Pozvali su nastavnike i odgojitelje da ove godine unatoč teškim i turbulentnim vremenima kada je školstvo još uvijek opterećeno dnevno-političkim manipulacijama, da se trebaju prisjetiti, a onda i držati ideala zbog kojih su odabrali svoje zvanje; a to je odgoj i obrazovanje mladih naraštaja.

Neka molitve, pjesme i blagoslov ovoga dana ohrabre i pomognu sve roditelje, nastavnike, učitelje, vjeroučitelje, učenike, vjeroučenike, na poseban način učenike prvačiće koji ove godine uz Božju pomoć i pomoć svih nas po prvi put započinju svoj novi korak, zaželjevši im da se što prije uklope u školski program i školu dožive svojom školom.

Prema kazivanju ravnateljice škole Ljiljane Benčec Miklečić, koja je i pročitala nedjeljna misna čitanja, u novu su školsku godinu u OŠ Sesvetska Sopnica upisana 45 prvašića od ukupnih 431 učenika od prvog do osmog razreda. U školi je zaposleno 60 djelatnika, od čega 43 nastavnika.

fra Stipo Karajica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s