FOTO: Supružnici Anto i Ružica Ilić proslavili dijamantni bračni jubilej

Anto i Ružica Ilić su u subotu, 3. studenoga 2018. u samostansko-župnoj crkvi B.D. Marije Anđeoske nakon 60 godina braka obnovili zavjete sakramenta ženidbe pred Bogom i članovima svoje obitelji. Supružnici su tako potvrdili ljubav i međusobno poštivanje.

Takva velika obljetnica dirnula je njihove najbliže sinove i kćeri s obiteljima koji su im tim povodom uputili iskrene čestitke. Misno slavlje predslavio je samostansko-župni vikar fra Stipo Karajica, izrazivši ujedno i u ime ostalih franjevaca svećenika župe čestitku, a misna čitanja i zazive molitve vjernika čitao je najstariji unuk Eugen Krešo.

Anto (1938.) i Ružica rođ. Jelić (1941.) vjenčali su se 25. studenoga 1958. u župnoj crkvi Svetog Ilije proroka u Solakovoj Kuli, pred crkvenim vjenčateljem vlč. Marijanom Pešićem i vjenčanim kumovima Janjkom i Katom Sudar.

“U šezdeset godina braka bilo je radosti, muke, veselja, truda, patnje, rada i borbe za goli život”, rekao je unuk Antonio Krešo na kraju misnog slavlja u završnoj obiteljskoj čestitki, u ime cijele obitelji i okupljenih slavljenika.

Uslijed ratnih nevolja i nasilnog progona svih župljana iz doline Neretvice supružnici Ilić izbjegli su prvo u Njemačku, a zatim su se 2010. doselili u Retkovec, gdje i danas žive u obiteljskoj kući. Anto i Ružica rodili su sedmero djece: dva sina Matu i Iliju, pet kćeri Maricu, Jelicu, Lucu, Anu i Tonku, od kojih danas imaju rođenih četrnaestero unučadi i osmero praunučadi.

Nakon misnoga slavlja i zajedničkog fotografiranja, supružnici Ilić slavlje dijamantnog zajedništva nastavili su u obližnjem restoranu Stari Zagreb u veselom ozračju okupljenih članova obitelji, rodbine i prijatelja.

Slavljenicima upućujemo iskrene čestitke za doživljaj dijamantnog jubileja!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s