FOTO: Krizmanici naše župe osvojili malonogometni turnir Sesvetsko-vugrovečkog dekanata

U subotu, 30. ožujka odigran je drugi malonogometni turnir za krizmanike župa Sesvetsko-vugrovečkog dekanata pod geslom “Svi su pobjednici, a osvajači su najuspješniji” na kojem je prvo mjesto osvojila momčad naše župe.

Turnir je počeo u prijepodnevnim satima u subotu zajedničkom molitvom svih okupljenih sudionika u dvorani Sportskog centra Sava sport u Sesvetama.

“Uz mnoštvo roditelja i mladih turnir je ostvario natjecateljski i sportsko-rekreativni karakter te karakter zajedništva. Bila je to pozitivna promocija sporta i zdravog načina života”, poručili su svećenici iz Dekanata, zadovoljni ovakvim vidom sportskog druženja i upoznavanja mladih.

Na turniru je sudjelovalo 10 momčadi iz sedam župa Dekanata: Brestje, Kašina, Sesvete, Sesvetska Sela, Sesvetska Sopnica, Soblinec i Vugrovec. Turnir se igrao u dvije skupine, a prve dvije najuspješnije iz svake skupine igrale su za polufinale, odnosno finale.

Završnica turnira bila je na momente vrlo uzbudljiva i za gledatelje dopadljiva jer se moglo vidjeti mnoštvo lijepih akcija i poteza u igri nadarenih mladih nogometaša, ovogodišnjih župnih krizmanika.

Na kraju je najuspješnija momčad bila upravo ona iz župe B.D. Marije Anđeoske (Sesvetska Sopnica), drugi su bili krizmanici iz župe Svetog Ante Padovanskog (Sesvetska Sela), a treće mjesto je pripalo je momčadi iz župe Svi Svetih (Sesvete).

Uz ekipne nagrade, nagrađeni su bili i najuspješniji pojedinci i to kao najbolji igrač i strijelac Filip Miškić (Sesvetska Sopnica), a najbolji golman Erik Genzić (Sesvete). Sve odigrane utakmice na turniru sudio je poznati nogometni igrač i sudac Josip Jurić iz Sesveta.

Na kraju turnira završne riječi zahvale upućene su svećenicima u Dekanatu na duhovno-materijalnoj podršci i organizaciji, posebno dekanu preč. Mariju Miglesu, koordinatorima turnira fra Stipi Karajici, vlč. Krunoslavu Kolaru, bogoslovu Marku Dominiću i Mati Fofiću, svim župnim krizmanicima sudionicima turnira, roditeljima, gledateljima te upravi dvorane Sava sport na čelu s predsjednikom Perom Karatovićem, potpredsjednikom Gradske četvrti Sesvete Draženom Markotom, koji su dvoranu i za ovogodišnji turnir krizmanika ustupili besplatno, i kojima su organizatori svećenici, zajedno s predstavnicima krizmanika, na završetku turnira uručili prigodne darove u znak zahvale i ljubazno domaćinstvo.

Župnoj ekipi od srca čestitamo na osvojenom rezultatu i nadamo se još  radosnijem i blagoslovljenom susretu na podjeli sakramenta krizme zakazanoj u župi 12. svibnja ove godine.

Župnu ekipu predstavljali su:

 • Kristijan Gaši (golman)
 • Filip Miškić
 • Zlatan Koščević
 • Robert Tipurić
 • Jakov Saraf
 • Luka Glavendekić
 • Matej Puzak
 • Vjekoslav Vrgoč
 • Gabriel Krmić
 • Kristijan Gega
 • Josip Čičak
 • fra Stipo Karajica

SK

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s