Blagoslov jela za Uskrs

Dragi župljani, Uskrs ove godine slavimo u posebnim okolnostima, crkve su zatvorene, mise se slave bez naroda pa je, u skladu s tim, prilagođen i tradicionalni obred blagoslova hrane.

Blagoslov jela u košaricama za blagovanje na uskrsno jutro u krugu obitelji bit će na Veliku subotu i na Uskrs, i to putem internetskog prijenosa.

Dakle, na koncu mise Vazmenog bdijenja na Veliku subotu u 19 sati, kao i na kraju svečane mise na Uskrs u 10 sati, koje ćete moći pratiti putem stranice  facebook.com/MarijaAndjeoska i ove web-stranice, blagoslovit ćemo vašu hranu na daljinu. Video ćete moći pogledati i u snimci.

Ako niste u mogućnosti pratiti prijenos ili snimku, blagoslov hrane možete obaviti i sami u krugu obitelji. Kad se okupite za blagdanskim stolom, izmolite molitvu Očenaša. Potom otac ili majka, djed ili baka može izmoliti sljedeću blagoslovnu molitvu:

Dobri Oče, po svojoj dobroti blagoslovi nas i ovo uskrsno jelo, koje ćemo blagovati po tvojoj darežljivosti, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s