Akcija naše župe za pomoć pogođenima u potresu

Ovih dana slušamo tužne vijest s područja Banovine nakon razornog potresa magnitude 6,4 po Richteru u utorak, 29. prosinca 2020. Sedmero je ljudi poginulo, a tisuće ostale bez krova nad glavom i sve imovine. Nastradali su i brojni vjerski objekti.

Naša župa odmah se uključila u pomoć nastradalima, javili su se brojni donatori, i nastavit ćemo to činiti.

Na svim svetim misama u nedjelje 3. i 10. siječnja sav vaš novčani prilog za milodar uputit ćemo u pogođena područja.

Osim toga, u kutiji na ulazu u crkvu možete također ostavljati novac ili ga uplatiti na žiro-račun župe: IBAN HR48 2340 0091 1100 9840 5 (PBZ), uz jasno naznačenu namjenu: “Za stradale u potresu”.

Prikupljena sredstva uručit ćemo mjesnom biskupu Vladi Košiću. Hvala vam na svakom prilogu i molitvama za stradale!


Molitva u vrijeme prirodne katastrofe

“U njegovoj su ruci zemaljske dubine, njegovi su vrhunci planina. Njegovo je more, on ga je stvorio, i kopno koje načiniše ruke njegove.” (Ps 95, 4-5)

Nebeski Oče, živio sam u tvojemu svijetu i uživao u njemu. Radovao sam se ljepoti tvojega stvorenja – neba, zemlje, mora. Radovao sam se izmjenama godišnjih doba, jutru i večeri. A sada mi se čini da se taj tvarni svijet okrenuo protiv mene.

Nadjačala me je razorna moć vjetra, mora i kiše, u samoj zemlji. Tvoja je providnost htjela da prođem kroz ovu zemaljsku kataklizmu, da izgubim mnoge stvari, čak svoje najbliže, u ovomu neobičnom gnjevu prirode. Osjećam se izdanim od zemlje na kojoj živim, od vjetra, od mora, od oluja.

Ali molim tvojega Svetog Duha da mi dadne hrabrosti da nastavim, da popravim štetu i počnem iznova. Zbog nekoga razloga dopušteno mi je da budem dijelom ove kataklizme, ove katastrofe.

Dopusti mi sada da, ojačan i ohrabren samim Kristom, po Duhu Svetomu, vratim sve na svoje mjesto – da učinim da sve bude bolje nego što je bilo. Podari mi milost da se ne obeshrabrim, već da krenem dalje.

I dok moj zemaljski dom leži u ruševinama, učini da nikada ne zaboravim da nam je Krist pripravio nebeski dom koji nam nikada ništa ne će oteti. Amen.

“Božje suze”, o. Benedict J. Groeschel,
preuzeto s Bitno.net

naslovna fotografija: MUP RH

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s