Udruga Kruh svetog Ante otpremila humanitarnu pomoć stradalima u potresu

U organizaciji humanitarno-karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene Kruh svetog Ante u petak 15. siječnja u popodnevnim satima otpremljena je humanitarna pomoć za stradalo stanovništvo u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Na ukrcaju i otpremi ove vrijedne pomoći i donacija u kamion i četiri kombija sudjelovali su i dali značajni doprinos članovi i volonteri naše župe te djelatnici tvrtke Tokić autodijelovi, StjeMa-promet iz Zagreba i Anamarija-company iz Sesveta.

Sadržaj prikupljene i otpremljene pomoći je nekoliko paleta konzervirane hrane gotovih jela, kave, keksa, tjestenine, vode, uljnih radijatora i higijenskih potrepština, u dogovoru sa s. Smiljom Čirko, koordinatoricom rada Caritasa Sisačke biskupije, u skladište Caritasa, a dio iste pomoći upućen je u dogovoru s mjesnim svećenicima franjevcima i volonterima za stradale u potresu izravno u Petrinju, Hrastovicu i mještane sela Sibić kod Gline.

“Zahvaljujemo našim dobročiniteljima iz Njemačke i Hrvatske koji su na naš nedavni apel za pomoć stradalima u potresu veoma brzo reagirali i poslali ovu vrijednu donaciju više od 30 tona razne pomoći za stradalo stanovništvo Petrinje, Gline, Siska i drugih okolnih mjesta kojima će ova pomoć zasigurno dobro doći”, rekao je fra Stipo Karajica, voditelj Kruha svetog Ante u Hrvatskoj.

“Zahvaljujemo i prijevoznicima koji su osigurali besplatni prijevoz, članovima i volonterima na pomoći kod razvrstavanja i pripreme za odvoz, našim posrednicima i krajnjim korisnicima pomoći koji nam i u svojoj velikoj nevolji daju primjer onoga što bi trebalo biti u svakom čovjeku, a to su dobrota, skromnost i poniznost, čineći nas tako sve ponosnima i što ni u jednom trenutku nisu i ne žele napustiti svoja razorena dobra”, dodao je.

Akcija pomoći stradalima se nastavlja dalje organiziranim i zajedničkim prikupljanjem novčanih priloga sa župnom zajednicom u Sesvetskoj Sopnici i prijateljima, koje će na završetku akcije njihovi franjevci svećenici i predstavnici Odbora predati u Sisačku biskupiju i franjevcima u Petrinji, Hrastovici i Čuntiću za njihove potrebe i potrebe obnove sakralnih objekata od posljedica nedavnog razornog potresa na tom području.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s