Volonteri Kruha svetog Ante i naše župe volontirali u Caritasu Sisačke biskupije

U jednodnevnoj volonterskoj akciji pod geslom “Vjera bez djela je mrtva”, koju su na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije organizirali i zajednički sproveli u djelo članovi i volonteri karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante” i župe Svete Marije Anđeoske, u subotu 13. ožujka, u čijoj su izvedbi sudjelovalo 34 volontera.

Prijevoz od Zagreba na potresom pogođena područja osigurao je autobusni prijevoznik Darojković iz Brckovljana kod Dugog Sela. Volonteri su radili u skladištu Caritasa Sisačke biskupije zajedno volonterima pristiglih iz drugih krajeva na sortiranju, preslagivanju i utovaru pomoći za stradalo stanovništvo i obitelji koje nemaju mogućnost sami otpremiti potrebnu i odobrenu pomoć.

Mlade volontere iz Zagreba je u skladištu Caritasa Sisačke biskupije u ranim jutarnjim satima dočekala, srdačno pozdravila, zahvalila na spremnom i organiziranom dolasku s. Smilja Čirko, koordinatorica rada u skladištu mjesnog Caritasa te ih upoznala sa stanjem do sada pristigle pomoći i ukratko im predstavila pripremljeni plan rada za taj dan.

Na kraju uspješno i kvalitetno odrađenog volonterskog dana i posla volonteri su se, predvođeni fra Stipom Karajicom, voditeljem “Kruha svetog Ante” za Hrvatsku susreli i sa Sisačkim biskupom mons. Vladom Košićem, koji je biranim riječima zahvalio sopničkim franjevcima svećenicima i njihovim volonterima na svoj dosadašnjoj prikupljenoj i dopremljenoj pomoći.

Posebno je zahvalio organizatorima i volonterima ove akcije, što su ovaj dan i svoje vrijeme, baš u vremenu korizme i Tjednu solidarnosti s crkvom i s braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini nesebično poklonili nevoljnom stanovništvu potresom stradale njegove biskupije i mjesne županije te najmlađem sudioniku ove akcije sedmogodišnjem dječaku Mihaelu Spajiću i njegovom ocu Rafaelu uručio prigodne darove i s njima se fotografirao.

Podršku ovoj zajedničkoj volonterskoj akciji “Kruha sv. Ante” i župe Sesvetska Sopnica svojom nazočnošću i aktivnim sudjelovanjem dali su Ivan Zeba, savjetnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva, nekoliko članova Udruge Kotorvaroških Hrvata iz Zagreba i firma Anamarija iz Sesveta, koji su biskupu Vladi Košiću i s. Smilji Čirko zahvalili na bratskom prijemu i predali im prigodne darove.

Nakon uspješno izvedene akcije volonteri su na povratku svojim domovima usputno posjetili potresom stradala okolna područja i naselja te iz prve ruke mogli na svakom koraku vidjeti tragove i posljedice razornog potresa.

U obilasku Petrinje susreli su se s Darinkom Dumbovićem, gradonačelnikom Petrinje, zatim fra Draganom Grizeljem, župnikom župe Svetog Bartola u Hrastovici te na kraju s vlč. Ilijom Piličićem, upraviteljem župe Svetog Nikole biskupa u Žažini i od njih ukratko doznali o trenutačnom stanju i životu stanovništva u Petrinji i župama u kojima pastoralno djeluju.

KSA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s