Kruh svetog Ante otpremio pomoć u Caritas Sisačke biskupije

U organizaciji humanitarno-karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante”, Zagreb, u subotu 6. ožujka otpremljena je humanitarna pomoć za stradalo stanovništvo u potresu Petrinje, Siska, Gline i okolice u skladište Caritasa Sisačke biskupije.

Na ukrcaju i otpremi 13 paleta vrijedne pomoći sadržaja mesnih konzervi gotovih jela, tjestenine, riže i drugih trajnih namirnica, velik doprinos dali su članovi i volonteri župe Sesvetska Sopnica Robert Vučković, Jure Barišić i Tomislav Vučković te vlasnici i djelatnici firme StjeMa-promet iz Zagreba, a obitelj Vučkovac, vlasnici firme Anamarija-company iz Sesveta preuzeli su sve troškove prijevoza pomoći.

Otpremljenu pomoć u pratnji župnih volontera u skladištu Caritasa Sisačke biskupije srdačno su dočekali i nazočili istovaru mons. Vlado Košić, Sisački biskup i s. Smilja Čirko, koordinatorica rada Caritasa Sisačke biskupije. S volonterima i vozačem rado su se i fotografirali, što je na njih ostavilo poseban dojam.

“Ovaj put zahvaljujemo dobročiniteljima Kruha svetog Ante iz Njemačke na vrijednoj i namjenski pripremljenoj pomoći za stradalo stanovništvo Petrinje, Gline, Siska i drugih okolnih mjesta kojima će ova pomoć zasigurno dobro doći u vrijeme nešto smanjenoga humanitarnog djelovanja. Zahvaljujemo i našim dobročiniteljima, sponzorima za besplatan pretovar, skladištenje i otpremu pomoći te neumornim i uvijek spremnim članovima i volonterima na pomoći kod dopreme i otpreme već pete pošiljke za ova područja”, rekao je fra Stipo Karajica, voditelj Kruha svetog Ante u Hrvatskoj.

Akcija pomoći u okviru “Kruha svetog Ante” stradalima od potresa na ovom području  nastavlja se ovotjednim odlaskom volontera na rad u skladište Caritasa Sisačke biskupije, obilaskom stradalih područja te sveobuhvatnim i zajedničkim prikupljanjem novčanih i materijalnih priloga sa župnom zajednicom vjernika iz Sesvetske Sopnice i prijatelja.

Njima će na završetku akcije njihovi franjevci svećenici i predstavnici Odbora odabrati dvije obitelji s ovog područja i pomoći im izgraditi njihove porušene kuće od posljedica razornog potresa.

KSA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s