Počast pokojnom Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba

Poštovani prijatelju Milane Bandiću, sada kada je Tvoja ovozemaljska životna trka završila, želimo izreći zahvalu u ime mnogih koji su kod Tebe nalazili razumijevanje i pomoć.

Molimo Boga da tvoja obitelj, prijatelji i suradnici tugu zbog tvoje smrti preobraze u zahvalu što si bio originalno Božje stvorenje. Svaku smrt doživljavamo kao gubitak, nepovratni rasap sustava života, pad. Ipak, očima vjere ovaj pad je pad u naručje dobroga Oca. Ovdje, kako umuje Karl Rahner, nalazimo utjehu i radost.

U memoriji nas subraće franjevaca kao najdragocjenije iskustvo susreta s Tobom ostat će iskustvo duhovne blizine, koja je urodila iskrenom komunikacijom i suradnjom. Ističemo u ovoj prigodi dva momenta te blizine:

Radovao si se svakoj pobjedi dobra, ma tko god bio nositelj dobra. Trudio si se svim oblicima pomoći, poput Majke Terezije, rubna, napuštena, prezrena i zaboravljana mjesta i zajednice učiniti središtem svoje brige i ljubavi.

Takva egzistencija je dragocjena društveno, politički, obiteljski, gospodarski… Evanđelje nas uči da je takav život dragocjen i u Božjim očima. Neka se ta poruka Evanđelja obistini s Tvojim životom u vječnosti.

Počivaj u miru Božjem!

U ime franjevaca Bosne Srebrene

fra Zdravko Dadić
fra Stipo Karajica
fra Božo Lujić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s