Državni tajnik Zvonko Milas posjetio je naše fratre

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa suradnicima posjetio je u ponedjeljak 10. svibnja 2021. godine franjevce Bosne Srebrene u našem samostanu i župi.

Tijekom obilaska samostansko-župnih prostora i još građevinski nedovršenih sadržaja pastoralno-kulturnog centra za vjernike u ovom dijelu Grada Zagreba visoke goste primili su gvardijan i župnik fra Zdravko Dadić, samostanski i župni vikar fra Stipo Karajica, prof. fra Božo Lujić i upoznali ih s pastoralno-duhovnim stanjem u samostanu i župi, kao i humanitarno-karitativnim aktivnostima.

Istaknuli su da je župna zajednica koja broji oko 4000 vjernika u 1230 obitelji duhovno jako angažirana i predana kršćanskim vrijednostima. Velik broj župljana vjernika prognani su i izbjegli Hrvati iz Bosne i Hercegovine, koji su na područje ove župe doselili tijekom i nakon ratnih zbivanja, dobro su se snašli i ujedno ne zaboravljaju rodni kraj i zavičaj otkud su potekli.

Državni tajnik Milas je franjevce također ukratko upoznao sa stanjem Hrvata u drugim državama i svijetu, gdje su se iz političkih ili ekonomskih razloga obiteljski raselili i pronašli nove domove za život i rad. Govorio je o nastojanjima Vlade Republike Hrvatske  i drugih tijela oko pružanja pomoći svima njima, posebno Hrvatima u susjednoj Bosni i Hercegovini kroz podršku i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i drugih programa i projekata.

Na kraju susreta državni tajnik Milas je zahvalio domaćinima franjevcima na srdačnom prijemu i ugodnom razgovoru te osobno i u ime svojih suradnika izrazio zadovoljstvo sa svime što je mogao vidjeti i čuti, zaželjevši im puno snage u ostvarenju duhovne, pastoralne i karitativne misije u župi i šire.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s