Udruga “Kruh svetog Ante” pomaže potresom pogođenim područjima

Karitativna udruga franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante” od početka siječnja do kraja ove školske godine novčano pomaže deset učenika osnovnih škola, kao i pet studenata u vidu mjesečne potpore, iz višečlanih obitelji potresom pogođenih obitelji Petrinje i Zagreba s ukupnim iznosom od 30.000 kuna.

Sredstva su namjenski prikupljali članovi i prijatelji “Kruha svetog Ante” kroz akciju pomoći potresom pogođenim područjima, u koju su se uključile fizičke i pravne osobe iz Hrvatske. Pokretač je zagrebački odvjetnik Šimun Babić, višegodišnji član udruge, aktivan ne samo u prikupljanju i raspodjeli pomoći, već i višegodišnjim besplatnim pružanjem pravnih i odvjetničkih usluga.

Od početka akcije pogođenim područjima, osobama i obiteljima razornog prosinačkog potresa vodstvo, članovi, dobročinitelji i prijatelji udruge novčano i materijalno prikupili su 914.500 australskih dolara pomoći putem hrvatske zajednice “Kruh svetog Ante – Australija” i oko 750.000 kuna iz Hrvatske namijenjenih za potrebe stradalih osoba i obitelji od potresa u Zagrebu, Sisku, Petrinji i Glini.

Novac iz Australije proslijeđen je u Caritas Sisačke biskupije, 404.500 australskih dolara. U Hrvatski Caritas poslano je 424.000 australskih dolara i u opću bolnicu Sisak “Dr. Ivo Pedišić” 10.000 australskih dolara. U skoro vrijeme planirano je, izvan prikupljenih donacija, započeti gradnju i obnovu triju porušenih obiteljskih kuća, dviju u Petrinji i jedne u Glini.

Na održanoj Skupštini “Kruha svetog Ante” u Sarajevu provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, kao i članovi Upravnog odbora Podružnica u Zagrebu i Australiji na pripremnom sastanku za skoro obilježavanje Dana “Kruha svetog Ante” (na blagdan svetog Ante u nedjelju 13. lipnja) zahvalili su svim dobročiniteljima i korisnicima pomoći.

Također, pozvali su i sve druge koji se žele novčano, materijalom ili radom uključiti i pomoći izgradnju obiteljskih kuća na Banovini putem karitativne udruge franjevaca Bosne Srebrene “Kruh svetog Ante”, da to učine pozivom, dostavom pomoći ili uplatom na račun:

IBAN:
BA39 338320489299 3804, SWIFT: UNCRBA22, UniCredit Bank d.d. i
HR96 234000 9111 0606403, Privredna banka Zagreb,

s naznakom: Za potresom stradalima u potresu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s