FOTO Svečanom euharistijom proslavljena svetkovina Porcijunkule

Tri desetljeća proživjela je župa Blažene Djevice Marije Anđeoske, a svečanu proslavu imala je upravo na svetkovinu svoje zaštitnice, Gospe od Anđela (Porcijunkule) u ponedjeljak, 2. kolovoza.

Blagopokojni kardinal Franjo Kuharić povjerio je župu u Sesvetskoj Sopnici franjevcima iz Bosne Srebrene dekretom od 6. lipnja 1991. Danas, 30 godina kasnije, brojni vjernici dolaze hodočastiti Majci Božjoj u potrazi za duhovnim mirom.

Ovogodišnju proslavu, trodnevnu pripravu (duhovnu obnovu za obitelj, mlade i slavlje potpunog oprosta), kao i središnje misno slavlje na svetkovinu Porcijunkule od 19 sati, predvodio je fra Petar Karajica, ravnatelj Humanitarno-karitativne organizacije Kruh svetog Ante iz Sarajeva.

U nadahnutoj homiliji poručio je kako se trebamo poručiti Božjoj, a ne svojoj volji i kako trebamo moliti za ustrajnost vjere.

“Ne želimo oprostiti sami sebi, a Bog je tu da nam oprosti, posrednošću svetog Franje i Majke Božje. Bog nikad neće iznevjeriti one koji mu se utječu”, kazao je, između ostalog, fra Petar Karajica i uputio posebnu poruku mladim obiteljima:

“Hvala, molim, oprosti. To su riječi koje trebamo koristiti u svakodnevnom životu i nećemo propasti. Neka vas prati zagovor Majke Marije, kraljice anđela!”

Misno slavlje animirao je mješoviti župni zbor uz vodstvo Petre Pleš, a prigodni molitveni program kroz trodnevnicu i na samu svetkovinu Gospe od Anđela pripremilo je mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži.

Župnik fra Zdravko Dadić zahvalio je župljanima i drugim dobročiniteljima na pomoći u organizaciji velike proslave za ovu župu, kao i brojnim svećenicima iz Sesvetsko-vugrovečkog dekanata i šire koji su satima ispovijedali vjernike željne potpunog oprosta.

Slavlje je nastavljeno u kripti župne crkve uz prigodnu zakusku i druženje.

Više fotografija pronađite na našoj stranici na Facebooku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s