Udruga “Kruh svetog Ante” podijelila predbožićne pakete hrane potrebitima

Pod geslom “Pomoć iz prve ruke”, karitativna udruga “Kruh svetog Ante” franjevaca Bosne Srebrene u Hrvatskoj je u srijedu 23. prosinca završila višegodišnju praksu i akciju podjele predbožićnih paketa svojim korisnicima, potrebitima i siromašnima drugih župa koji su se sami prijavili ili njihovi bližnji za dostavu predviđene pomoći.

U ovom dvogodišnjem teškom i neizvjesnom razdoblju zbog pojave pandemije korona virusa, kao i potresa u Hrvatskoj, posebno na području Sisačko-moslavačke županije pomoć je dobilo više od 1000 korisnika u ovoj predbožićnoj akciji, među kojima su najviše bili primatelji Župe B.D. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici te drugih susjednih župa i župa Zagrebačke nadbiskupije koji su sami mogli preuzeti pomoć.

Za njih skoro 120 koji nisu mogli sami preuzeti ili žive u drugim područjima Zagreba i Hrvatske organizirana je preko volontera “Kruha svetog Ante” dostava paketa pomoći na njihove kućne adrese, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka.

“Veoma vrijedni paketi pomoći pripremljeni su proizvodima iz redovnih zaliha, kao i potporom članova, prijatelja i dobročinitelja ‘Kruha svetog Ante’ od kojih ovaj put iz zahvalnosti posebno izdvajamo više od 20 tona raznovrsnih pekmeza iz talijanske Fondacije ‘Aiutiamoli a vivere’ (Pomozimo im živjeti), zatim doprinos vlasnika firmi s područja Sesveta i Zagreba; Anamarija-company, Arabesca, Radoš trgovina, župljani iz Sesvetske Sopnice, kao i nekoliko fizičkih osoba”, istaknuo je na kraju provedene akcije fra Stipo Karajica, predsjednik udruge “Kruh svetog Ante” u Hrvatskoj.

Zahvalio je Bogu, dobročiniteljima i volonterima, kao i Hrvatskoj radioteleviziji koja je popratila ovu opsežnu i dosta zahtjevnu akciju prilogom u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s