Fra Marinko Baotić naš je novi župnik

Na Kapitulskom kongresu Provincije Bosne Srebrene od 6. do 9. lipnja, na prijedlog Uprave, došlo je do promjena na službama u župi Blažene Djevice Marije Anđeoske i Franjevačkom samostanu svetog Ilije.

Dosadašnji župnik i gvardijan Franjevačkog samostana svetog Ilije, novoizabrani provincijal fra Zdravko Dadić razriješen je službe župnika, a na njegovo mjesto imenovan je fra Marinko Baotić. Taj je prijedlog u srijedu, 13. srpnja potvrdio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Odlukom Uprave Provincije, fra Marinko Baotić imenovan je samostanskim vikarom i ekonomom. Fra Stipo Karajica, župni vikar, imenovan je novim gvardijanom samostana.

Tko je fra Marinko Baotić?

Fra Marinko Baotić porijeklom je iz Donje Mahale, župa Tolisa. Rođen je 26. rujna 1982. u Vinkovcima od Ive i Ane r. Filipović. Osnovnu školu završio je u Donjoj Mahali 1997., a Franjevačku klasičnu Gimnaziju u Visokom 2002.

Oblačenje je imao u Tolisi 14. srpnja 2002., novicijat na Gorici-Livno 2002/03., prve zavjete 6. srpnja 2003. Od rujna 2003. redovan je student na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a za đakona zaređen 30. studenoga 2008. u Sarajevu. U prezbiterat ga je uveo kardinal Vinko Puljić 29. lipnja 2009. u Sarajevu.

Prvu službu imao je u župi Livno kao župni vikar od srpnja 2009. do srpnja 2011., a nakon toga dvije je godine bio župni vikar u samostanu Tuzla. Potom odlazi na trogodišnji studij u Rim, a vraća se 2015. kao II. meštar novaka u Livnu, gdje je od 2016. do 2020. bio I. meštar novaka. Posljednje dvije godine bio je samostanski i župni vikar u Jajcu.

Čestitamo mu na povjerenim službama i zahvaljujemo na dosadašnjem radu na dobrobit Provincije. Neka mu Gospodin udijeli potrebnu snagu da izvrši povjerenu zadaću – Bogu na slavu, na dobrobit samostanskog bratstva i povjerenih duša i na osobno posvećenje.

Fra Zdravku od srca zahvaljujemo na 13 godina služenja u našoj župi uz obilje mira i ustrajnosti u novoj službi, a fra Marinku želimo dobrodošlicu!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s