Kruh svetog Ante završio izgradnju dviju obiteljskih kuća u Petrinji

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge Kruh svetog Ante i uz podršku dobročinitelja, članova i prijatelja završili su izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije.

Petu i šestu kuću dobile su obitelji Vučak i Tadić iz Petrinje, a u utorak 19. srpnja blagoslovio ih je sisački biskup Vlado Košić.

Na blagoslovu su bili predsjednik i ravnatelj Kruha svetog Ante u Zagrebu i Sarajevu fra Stipo Karajica i fra Petar Karajica, fra Ivo Tadić iz Hrvatske katoličke misije u Wollongongu, domaći župnik preč. Josip Samaržija, predstavnici Grada Petrinje i dobročinitelja.

Dvije petrinjske obitelji zahvalile na donacijama za izgradnju kuća

Kako je tom prigodom podsjetio fra Stipo Karajica, sredinom prošle godine uz svesrdnu podršku vjernika Hrvata iz Australije predvođenih fra Ivom Tadićem prvo je sagrađena kuća obitelji Plavljanić u selu Jošavica kraj Petrinje, a zatim su u posljednjih godinu dana pomognute izgradnje kuća obitelji Perak u Glini, Adrić u Petrinji i Tolić u Lekeniku, ukupne vrijednosti 1,65 milijuna kuna.

“Nepogoda potresa koja je zadesila stanovništvo na području Banovine nadilazila je snage pojedinca i mogla se ublažiti samo zajedničkim naporom i solidarnošću, i uz Božju pomoć i pomoć bližnjih koji su htjeli pomoći djelima milosrđa i uzeli udjela u ublažavanju njihove patnje i stradanja poslije takve velike nevolje naše braće, sestara i naših bližnjih”, poručio je fra Stipo zahvalivši svim dobročiniteljima koji su to omogućili.

Dobročiniteljima, ali prije svega franjevcima Bosne Srebrne zahvalio je i biskup Košić koji je poručio kako je danas više nego vidljivo da Crkva preko svojih institucija poput Caritasa i Kruha svetog Ante prednjači u djelima dobrote i obnove. Biskup je zaželio da tako bude i u čitavom društvu kako bi ove godine bilo što više obnovljenih obiteljskih kuća i stanova i kako brojni stradali ne bi i treću zimu dočekali u kontejnerima.

“Franjevci Bosne Srebrne vidjeli su tu veliku našu nevolju i bili su među prvima koji su nam humanitarno pomogli. Zatim su se i organizirali oko podizanja ovih obiteljskih kuća, na čemu im posebno odajem veliko priznanje i zahvaljujem te držim da je to lijepi znak koji trebamo svi slijediti”, zaključio je biskup.

Veliku radost i zahvalnost nisu krile ni obitelji Vučak i Tadić i sada, kako kažu, konačno osjećaju olakšanje te s nestrpljenjem čekaju selidbu u nove kuće iz priručnih objekata u kojim su više od godinu i pol dana.

IKA
fotografije: Sisačka biskupija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s