Iz “Kruha svetog Ante” otpremljeno 20 tona pomoći za Ukrajinu

U organizaciji Humanitarno-karitativne udruge “Kruh svetog Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene u srijedu, 14. prosinca otpremljena je pošiljka humanitarne pomoći ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini.

U skladištenju, ukrcaju i otpremi tegljača s dvadeset tona razne pomoći mesni konzervi, gotove hrane, kave, toplih napitaka za odrasle i djecu, higijenski potrepština i pokrivača-deka u vrijednosti oko 350.000 kuna sudjelovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i  vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini novčanim prilozima te dobročinitelji, članovi i volonteri “Kruha svetog Ante”, kao i vlasnici i djelatnici firme StjeMa-Promet iz Dugog Sela i Violeta iz Svetog Ivana Zeline.

Namjensko prikupljanje, sadržaj i slanje pošiljke plod je intenzivnih dogovora s Mirom Milavec, koordinatoricom nacionalnog Caritasa-SPES u Lavovu, kao i svakodnevnih izvješća franjevaca Kapucina Kustodije u Kijevu, na čelu s fra Blažejom Šuškom, kojima će dio iz ove pošiljke biti proslijeđen u Dnjepar i Kremenčkuk kako bi uz pomoć volontera mogli podijeliti ratom ugroženom stanovništvu i vjernicima u ove predbožićne blagdane.

Otpremi pošiljke za Ukrajinu nazočan je bio i fra Petar Karajica, ravnatelj Središnjeg ureda HKO “Kruh svetog Ante” u Sarajevu i izaslanik fra Zdravka Dadića, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene, koji je od začetka akcije dao veliku podršku i poticao braću, vjernike i dobročinitelje da se uključe u ovu humanitarnu misiju dobra i ljubavi.

“Zahvaljujemo dobročiniteljima, prijateljima i članovima ‘Kruha svetog Ante’, a i vjernicima župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji su na poziv svojih pastira brzo i konkretno reagirali, pokazali time svoju velikodušnost, a i sjetili se ratnih i poratnih dana kada je i nama jednako tako prikupljana i dopremana svakovrsna pomoć”, rekao je fra Stipo Karajica, predsjednik “Kruha svetog Ante” u Hrvatskoj i koordinator akcije pomoći za Ukrajinu.

Tko i dalje želi pomoći preko “Kruha svetog Ante” može se javiti putem telefona ili novčano uplatiti na račune udruge objavljenima na web-stranici i reviji Svjetlo riječi.

Infopress KSA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s