Proslava 20-godišnjice osnutka sopničkog bratstva OFS-a

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Sveta Marija Anđeoska u Sesvetskoj Sopnici osnovano je 17. studenog 2002., na blagdan svete Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda.

Osnovano je i u početku vođeno od Mjesnog bratstva Kaptol sve dok prva skupina braće i sestara, u travnju 2002., nije položila trajne zavjete i tako mogla u studenom 2002. održati izbornu skupštinu i pravno utemeljiti Mjesno bratstvo.

Taj važni događaj za naše bratstvo proslavili smo u nedjelju, 20. studenog, na svetoj misi u 11 sati. Ministar mjesnog bratstva, br. Božidar Hadaš izrekao je imena svih prisutnih i odsutnih članova te smo pred oltarom obnovili zavjete i izrekli obećanja u Franjevačkom svjetovnom redu.

Predslavitelj fra Marinko Baotić u propovijedi je istaknuo važnost franjevačkog svjedočenja i življenja evanđelja Isusa Krista u svakodnevnom životu po primjeru našeg utemeljitelja Franje Asiškog.

Nakon mise imali smo bratsko druženje i počastili smo sve prisutne kolačima u Franjevačkom samostanu svetog Ilije. U slavlju nam se pridružila područna ministra s. Renata Huzanić te braća i sestre iz Mjesnog bratstva Kaptol.

Božidar Hadaš

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s